• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morali su, pobijedili su - Atalanta i Inter u LŠ!

Autor mondo.ba

Sve četiri ekipe koje su bile u igri za Ligu šampiona su slavile, teže od očekivanog, ali su Milan i Roma uprkos trijumfima ostali bez evropske elite. Seriju A napušta Empoli.

Potpuna ludnica u posljednjem, 38. kolu Serije A!

Nakon odlučujućih 90 minuta sezone, plasman u Ligu šampiona osigurali su Atalanta i Inter, dok Empoli nećemo gledati u eliti naredne sezone.

Ovo je ukratko epilog izuzetno uzbudljive nedjelje na Apeninima.

Četiri tima bila su u igri za plasman u evropsku elitu, isto toliko ih se borilo za opstanak, pa je u Italiji viđena jedna od najzanimljivijih završnica u posljednjih nekoliko sezona.

Ali, krenimo redom.

Velika drama viđena je na "Đuzepe Meaci", u duelu Intera i Empolija, dvije ekipe koje su bile izuzetno motivisane i tražile pobjedu koja bi im osigurala cilj - plasman u Ligu šampiona s jedne, odnosno opstanak s druge strane.

Na kraju je slavio Inter 2:1, golom Rađe Naingolana deset minuta prije kraja meča.

Prethodno je prednost "nerazurima" osigurao Keita Balde, zatim je Mauro Ikardi mogao postati potpuni tragičar jer nije uspio da realizuje jedanaesterac, da bi nakon toga Hamed Traore pogodio za izjednačenje!

Pregršt uzbuđenja u posljednjih nekoliko minuta. Teško je nabrojati šta se sve tu dešavalo. Empoli je imao nekoliko sjajnih prilika za novo izjednačenje, pogodio i prečku, nakon čega je Inter u brzom kontranapadu postigao još jedan gol, koji je naknadno poništen zbog prekršaja nad golmanom gostiju Bartolomejom Dragovskim, koji je krenuo na protivničku polovinu kako bi iz prekida pokušao da ugrozi gol rivala.

Uslijedila je reakcija iz VAR sobe, treći gol Intera je poništen, a isključenje zbog prekršaja i prigovora zaradio je strijelac prvog gola Keita Balde.

Duboko u sudijskoj nadoknadi još jedna sjajna šansa za Empoli, koju u remi, koji bi značio i opstanak, nije uspio da pretvori Salih Učan.

Izuzetno zanimljivo bilo je i na stadionu "Mapei", gdje je Atalanta kao domaćin igrala protiv Sasuola.

Šokantno je počeo meč za tim iz Bergama, s obzirom da je Domeniko Berardi pogodio za iznenađujućih 0:1 i taj rezultat nikako nije odgovarao "boginji", s obzirom da su u isto vrijeme prednost imali i Inter i Milan.

Najbolji strijelac Atalante Duvan Zapata do odlaska na odmor pogodio je za 1:1, da bi se sve preokrenulo u finišu prvog poluvremena. Đanluka Berardi nasjeo je na provokaciju rivala, zaradio isključenje, što su uslovno rečeno domaći fudbaleri znali da iskoriste u nastavku meča i dođu do sigurne pobjede i istorijskog uspjeha - prvog plasmana u Ligu šampiona.

Mrežu gostiju zatim je zatresao i Alehandro "Papu" Gomez, da bi tačku na sjajnu sezonu stavio Mario Pašalić, golom za 3:1. Do kraja je "pocrvenio" i Frančesko Manjaneli, pa je Sasuolo meč završio sa devet igrača.

Veoma brzo Milan je stekao dva gola prednosti na gostovanju u Ferari i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Ipak, SPAL se nije predao i potpuno je zakomplikovao situaciju sa dva gola.

Ipak, Frank Kesi golom sa "bijele tačke" postavio je konačnih 3:2, koji na kraju "rosonerima" ipak nisu bili dovoljni za Ligu šampiona.

Veoma emotivno bilo je na rimskom "Olimpiku", gdje se Roma oprostila od svog kapitena Danijelea De Rosija, ali i trenera Klaudija Ranijerija, koji je čak i zaplakao nakon ovacija i skandiranja sa tribina.

Rimljani su slavili 2:1 golovima Lorenca Pelegrinija i Dijega Perotija, dok je jedini gol za Parmu postigao Žervinjo, koji nije želio da ga proslavi iz poštovanja prema svom nekadašnjem klubu.

Najdosadniji meč viđen je u Firenci, gdje je Fiorentini i Đenovi odgovarao po bod, pa je okončano 0:0.

Đenovljanima je remi bio dovoljan da se bodovno izjednače sa Empolijem, od kojeg su imali bolji međusobni skor, pa ih je u Seriji A sačuvala pobjeda Intera na "Meaci".

Dodajmo i da će od naredne sezone u Seriji A nastupati Breša i Leće, dok se treći putnik traži u doigravanju, u finalu plej-ofa igraju Ćitadela i Verona.

SERIJA A - 38. KOLO:

Torino - Lacio 3:1 (0:0)
/Falke 51, Lukić 53, De Silvestri 80 - Imobile 66/

Sampdorija - Juventus 2:0 (0:0)
/Defrel 84, Kaprari 90+1/

Roma - Parma 2:1 (1:0)
/Pelegrini 35, Peroti 89 - Žervinjo 86/

Atalanta - Sasuolo 3:1 (1:1)
/Zapata 35, Gomez 53, Pašalić 65 - Berardi 18/

Kaljari - Udineze 1:2 (1:0)
/Pavoleti 18 - Halfredston 59, De Majo 69/

Fiorentina - Đenova 0:0

Inter - Empoli 2:1 (0:0)
/Keita 51, Naingolan 81 - Traore 76/

SPAL - Milan 2:3 (1:2)
/Vikari 28, Fares 53 - Čalhanoglu 18, Kesi 23, 64 pen/

Odigrano u subotu:

Frozinone - Kjevo 0:0

Bolonja - Napoli 3:2 (2:0)
/Santander 43, 88, Džemaili 45 - Gulam 57, Mertens 77/

TABELA: Juventus 90, Napoli 79, Atalanta 69, Inter 69, Milan 68, Roma 66, Torino 63, Lacio 59, Sampdorija 53, Bolonja 44, Sasuolo 43, Udineze 43, SPAL 42, Parma 41, Kaljari 41, Fiorentina 41, Đenova 38, Empoli 38, Frozinone25, Kjevo17*

NAPOMENA: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC