• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukićeva "recka" na Moretijevom oproštaju

Autor mondo.ba

U meču bez rezultatskog značaja, Torino savladao "krnji" Lacio 3:1 i trijumfom ispratio Emilijana Moretija u zasluženu penziju.

Fudbaleri Lacija odavno su mislima na odmoru, pa nakon osvojenog Kupa Italije i izborenog plasmana u Ligu Evrope, ne čude njihovi slabi rezultati u prvenstvu.

Posljednje kolo sezone u Seriji A donosi oproštaj nekoliko iskusnih igrača od aktivnog igranja (Serđo Pelisijer, Danijele De Rosi, Andrea Barzalji...), među kojima je i dugogodišnji fudbaler Torina Emilijano Moreti, koji je odlučio da se povuče u penziju nakon više od dvije decenije aktivnog druženja s loptom.

Iako nije bio starter u duelu sa Rimljanima, nekadašnji igrač Lodiđanija, Fiorentine, Juventusa, Modene, Parme, Bolonje Valensije i Đenove, odigrao je desetak minuta, i to nakon što je već sve bilo riješeno, s obzirom da je na semaforu stajalo 3:1 kada je gromoglasnim aplauzom dočekan njegov ulazak na teren.

Nije bilo uzbuđenja u prvih 45 minuta, ali su u nastavku viđena četiri gola.

Veoma brzo domaći su stekli sigurno vođstvo, a mrežu Rimljana pogađali su Jago Falke, a zatim i Saša Lukić, koji je postigao svoj drugi gol u Seriji A.

Nedugo zatim, Lacio je uspio da se vrati i smanji zaostatak preko Ćire Imobilea, ali bilo je to sve od "krnjeg" sastava gostiju, koji su nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Deset minuta prije kraja tačku na "i" stavio je Lorenco De Silvestri, nakon čega je slavlje moglo da počne, s obzirom da je u finišu susreta svoje minute zaslužio i Moreti, preuzevši kapitensku traku od Andree Belotija u svom posljednjem meču u dresu "granate", ali i karijere.

Ekipa Valtera Macarija sezonu završava na sedmom mjestu, bez plasmana na međunarodnu scenu, dok su "nebesko-plavi" stepenicu niže, ali sa "vizom" za Evropu, izvađenom pobjedom nad Atalantom u finalu Kupa Italije 2:0.

SERIJA A - 38. KOLO:

Torino - Lacio 3:1 (0:0)
/Falke 51, Lukić 53, De Silvestri 80 - Imobile 66/

Sampdorija - Juventus (18.00)
Roma - Parma (20.30)
Atalanta - Sasuolo
Kaljari - Udineze
Fiorentina - Đenova
Inter - Empoli
SPAL - Milan

Odigrano u subotu:

Frozinone - Kjevo 0:0

Bolonja - Napoli 3:2 (2:0)
/Santander 43, 88, Džemaili 45 - Gulam 57, Mertens 77/

TABELA: Juventus 90, Napoli 79, Atalanta 66, Inter 66, Milan 65, Roma 63, Torino (+1) 63, Lacio (+1) 59, Sampdorija 50, Bolonja (+1) 44, Sasuolo 43, SPAL 42, Parma 41, Kaljari 41, Fiorentina 40, Udineze 40, Empoli 38, Đenova 37, Frozinone (+1) 25, Kjevo (+1) 17*

NAPOMENA: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC