• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Union Berlin u Bundesligi, Gonzales tragičar

Autor mondo.ba

Iako je Štutgart imao više od igre i zrelije šanse, čak i pogodio mrežu Union Berlina, greška Argentinca Nikolasa Gonzalesa sačuvala je "nulu" domaćinu, koji je izborio nastup u Bundesligi naredne sezone - 0:0.

Union Berlin se pridružio ekipama Paderborna i Kelna i sljedeće sezone će igrati u Bundesligi.

I to zahvaljujući remiju u gostima u prvom meču baraža na stadionu u Štutgartu (2:2) odnosno golovima postignutim na "Gotlib Dajmleru" s obzirom da u revanšu u "Kući starog šumara", koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta (22.012), nije bilo pogodaka.

Union Berlin - Štutgart 0:0

A sve bi bilo drugačije da Argentinac iz tabora "švaba" Nikolas Gonzales nije napravio rijetko viđenu glupost u devetom minutu. 

Naime, argentinski napadač je prije izvođenja slobodnog udarca ušao nekoliko metara u ofsajd, pa je majstorski udarac Denisa Aoga i pogođena mreža poništena odlukom sudije Kristijana Dingerta na intervenciju VAR-a.

Gosti sa "Gotlib Dajmlera" su većim dijelom utakmice u Berlinu bili bolji i do poluvremena su propustili još tri odlične šanse - najprije je u 12. minutu Anastasios Donis bio za malo neprecizan, da bi mu u 29. minutu golman Uniona Rafal Gikijevič odlično odbranio šut. Poljski čuvar mreže je i u 45. minutu još bolje reagovao nakon udarca Stivena Cubera i spasio svoj tim.

U nastavku su i Berlinčani bili blizu da pogode mrežu "švaba", ali je stativa spasila goste poslije udarca Sulejmana Abdulahija.

Ipak, uprkos dominaciji, posjedu lopte i većim brojem prilika petostruki šampion Njemačke (1950, 1952, 1984, 1992, 2007), trostruki osvajač Kupa Njemačke (1954, 1958, 1997.)  moraće da ponovo preseli u "Cvajtu", prvi put poslije 2016. godine.

Štutgart je u svojoj istoriji bio i dvostruki finalista UEFA takmičenja - u Kupu UEFA je poražen od Napolija predvođenog Dijegom Maradonom 1989. godine, a devet godina kasnije je izgubio u finalu Kupa pobjednika kupova od Čelsija.

S druge strane, novi član njemačke elite je jednom bio vicešampion Njemačke, međutim davne 1923. godine, a nakon ujedinjenja Njemačke nikad nije zaigrao u Bundesligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC