• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Klinac "zaludeo" Nejmara i "platio" za to!

Autor mondo.rs

Karma ili ne, Nejmar se povredio posle ružnog poteza.

Veverton, tinejdžer iz omladinske reprezentacije Brazila, pozvan je na trening prvog tima kako bi pomogao u igri na dva gola i određenim vežbama koje je zamislio selektor Tite, a veliku čast i priliku ovaj 19-godišnjak iskoristio je i da proturi loptu kroz noge najvećoj zvezdi ekipe, Nejmaru.

Smenjenom kapitenu Brazila to se nije dopalo, nimalo.

U sekundi je zaboravio na slikus a Vevertonom iz svlačionice, povukao "bezobraznog klinca" za opremu i oborio ga, a onda nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Poruka je bila jasna - meni to ne smeš da uradiš.



Karma ili ne, tek u nastavku treninga Nejmar je uputio jak udarac, koji je Tijago Silva uspeo da izblokira, a kada je krenuo nazad na svoju polovinu, zastao je, uhvatio se za koleno i potom odšepao do ograde, gde mu je prvu pomoć ukazao lekar brazilskog tima, Rodrigo Lesmar.

Doktor Lesmar, inače, operisao je Nejmara prošlog proleća u trci sa vremenom pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji. Prvi izveštaji govore o tome da Brazilci neće morati ponovo da strahuju da li će Nejmar biti spreman za početak Kopa Amerika, koje 14. juna počinje upravo u Brazilu, ali i upućuju na to da će "desetka" narednih dana trenirati po posebnom programu.

NEJMARE, VRATI TRAKU...



Nejmar je i ove sezone imao ozbiljnih problema sa povredama, propustio je važan deo godine tokom kog je Pari sen Žermen ispao iz Lige šampiona, a kada se vratio - doživeo je poraz sa ekipom u finalu Kupa Francuske i, pritom, zaradio dve utakmice suspenzije za početak naredne sezone. I UEFA ga je suspendovala, takođe na tri utakmice, zbog komentara o sudijama napisanim na Instagramu posle eliminacije od Mančester junajteda.

Tite je na poslednjem treningu imao 16 igrača na raspolaganju, pa je deset talentovanih klinaca iz mlađih selekcija pozvano da rade sa "A" reprezentacijom. Tek se očekuje da se Fernandinjo i Felipe Kutinjo priključe ekipi...

KAKO BAŠ S NJIM?


Prvenstvo će od 14. juna do 7. jula biti odigrano u Rio de Žaneiru, Sao Paolu, Belo Horizonteu, Porto Alegreu i Salvadoru, Brazil je u Grupi A sa Bolivijom, Venecuelom i Peruom, titulu šampiona Južne Amerike brani Čile, a Brazilci se nadaju da će njihov tim uspeti u onome što nije pre pet godina kada je bio domaćin Mundijala - da osvoji zlato.

Urugvaj je najtrofejniji tim sa 15 "latinskih" titula, Argentina ima 14, ali čeka zlato od 1993. godine, dok je Brazil treći sa osam, od kojih je poslednje osvojeno 2007. godine. Paragvaj, Peru i dvostruki uzastopni šampion Čile imaju dve titule, Kolumbija i Bolivija po jednu. Venecuela i Ekvador nikada nisu bili prvaci kontinenta, kao ni povremeno pozivani "gosti", poput Meksika, Hondurasa ili Sjedinjenih Američkih Država.

Ove godine ulogu "gosta" imaće reprezentacije Japana i Katara.

BRAZIL ZA KOPU

Golmani: Alison (Liverpul), Kasio (Korintijans), Ederson (Siti).

Odbrana: Fagner (Korintijans), Dani Alves (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ), Miranda (Inter), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus), Filipe Luis (Atletiko).

Sredina: Kazemiro (Real Madrid), Artur (Barselona), Fernandinjo (Siti), Alan (Napoli), Paketa (milan), Kutinjo (Barselona).

Napad: David Neres (Ajaks), Nejmar (PSŽ), Žesus (Siti), Everton (Gremio), Firmino (Liverpul), Rišarlison (Everton).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC