• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Ove dresove ćemo gledati u sezoni 2019/20

Autor mondo.rs

Dosad prestavljeni dizajni najavili su kako će neke ekipe biti obučene od leta. Pogledajte "presek" izgleda oprema koje smo mogli da vidimo.

Iako početak nove sezone još nije ni blizu, već možemo naslutiti kako će ona estetski izgledati, bar kada su u pitanju neki klubovi.

Prema odavno ustaljenoj praksi, kraj takmičarske 2018/19 iskoristili su za promociju novog dresa oni kojima sponzorski ugovori garantuju da će sledeće sezone nositi opremu istog proizvođača, sa istim natpisom (reklamom) na grudima.

U tom društvu je i Crvena zvezda, koja je proslavila osvajanje titule u dresu koji će nositi sledeće sezone. Istovremeno, širom Evrope navijači Juventusa, Mančester junajteda, Čelsija, Bajerna i Borusije Dortmund već su kupovali opremu u kojoj će njihovi ljubimci igrati u takmičarskoj 2019/20.

I oni su dali prvotimcima (ili klupskim legendama) da obuku i na terenu predstave javnosti nove dresove, koji su izazivali različite komentare (pogotovo Čelsijev).

Pogledajte.

Sa druge strane, ima i onih klubova koji su već dizajnirali i pokazali novu opremu, ali je još nisu obukli, niti će do starta sledeće sezone. Jedan od njih je i Liverpul, koji je u saradnji sa "Nju Balansom"  dizanirao dres po ugledu na "Redse" iz sezone 1982/83.

Na crvenoj osnovi su i uske štrafte.


Šampion Engleske, Mančester siti, još nije pokazao opremu jer je posle petogodišnje saradnje sa kompanijom "Najki" promenio proizvođača i "prešao" u Pumu. Takođe, još se nije oglasio ni Arsenal, koji je "raskinuo" sa Pumom (takođe posle pet godina) i vratio se u adidas, čiji je dres nosio devedesetih.

Brojne pohvale dobio je "Umbro" dres Vest Hema, koji je dizajniran u znak sećanja na ekipu "čekićara" koja je 1980. godine osvojila FA Kup. Retro je uvek u modi. "Tada. Sada. Uvek", opis je ovog dizajna.


U Italiji je, očekivano, najviše bilo priče o novoj crvenoj liniji na Juventusovom dresu, ali će se navijači "Stare dame" brzo navići i na taj detalj, kao i na nedavnu promenu grba.

Najveći rivali Torineza iz Milana još nisu obukli novu opremu, mada je ranije najavljeno da će Interov dres imati dijagonalnu štraftu, na 20. godišnjicu saradnje tog kluba sa kompanijom "Najki". Sad druge strane, Milan imati sitnije pruge, što je javno pokazao i poslavši novi dres klupskoj legendi Andreju Ševčenku.


Posebno interesantna će biti oprema Rome, koja će biti u znaku groma.

Na osnovnom dizajnu, "vučica" će poneti takvu šaru na rukavu, a na rezervnoj varijanti se očekuje da igrači (Siniše Mihajlovića?) nastupaju sa gromom u boji Rome preko čitavih grudi.


Prema trenutnim najavama, u Francuskoj će novi dres Pari Sen Žermena sačekati promociju do 1. jula, kada ističe ugovor Parižana i kompanije Emirejts. Prvak Lige 1 poneće od ovog leta na opremi ime novog sponzora, pa će na grudima Nejmara i Mbapea pisati "Accor Live Limitless".

U slučaju da neko od njih dvojice pređe u Real Madrid, obući će (još "sakriveni") beli dres "kraljevskog kluba" sa zlatnim rubovima ili dugo očekivanu Barseloninu "šahovnicu", o kojoj se priča mesecima unazad.

Kao i uvek - najvažnije će biti šta igrači izvedu u ovim dresovima, ali će i njihov izgled mnogima biti veoma bitan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC