• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi golmanski kamp Asmira Begovića u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Proteklog vikenda u Sarajevu je u organizaciji Asmira Begovića održan drugi golmanski trening kamp ABGK1.

Više od 60 dječaka i djevojčica iz svih dijelova Evrope učestvovalo je u ovogodišnjem izdanju kampa, koji je održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

U dva dana polaznici su imali priliku raditi po posebnom planu i programu, s vrhunskim trenerima iz Bosne i Hercegovine te samim Asmirom Begovićem, golmanom nekoliko engleskih premijerligaša i doskorašnjim ”čuvarem mreže” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Moram priznati da sam oduševljen načinom na koji ovi mladi ljudi rade", rekao je Begović i dodao da su neki od njih bili s njima i prošle godine, potvrdivši da je njihov napredak očigledan.

"Mnogi od njih rade u lošim uslovima, obzirom da jako veliki broj klubova u BiH ne posvećuje dovoljnu pažnju treningu mladih golmana, pa sam im želio i na ovaj način pomoći da osjete kako je raditi u profesionalnom ambijentu", pojasnio je Begović.

Begović je nakon prošlogodišnjeg kampa pokrenuo i golmansku akademiju u Sarajevu, a već ove godine razmišlja se o proširenju.

"U Akademiji smo se fokusirali na vrhunski individualni rad, i kvalitet smo stavili ispred kvantiteta. Međutim, i ovog vikenda se potvrdilo da je potencijal u našoj zemlji ogroman i da je jako puno talentovanih golmana pa već sada razmišljamo o povećanju broja polaznika", dodao je Begović.

Gosti kampa bili su i igrači Sarajevo Spartans, koji su se družili s polaznicima i prezentovali im američki fudbal. Poseban gost bio je Ermin Omerović, mladi golman iz Jajca koji je uslijed nesretnog događaja ostao bez ruke, a čiji je golmanski uzor Asmir Begović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC