• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak kraja projekta Totenhem: Eriksen bi da ide

Autor mondo.rs

Bilo je pitanje trenutka ko će prvi "povući nogu" s obzirom na to da Totenhem ipak ne uspeva da osvoji trofej.

Šta pokreće i motiviše većinu igrača?

Kada bi bila sprovedena anketa među igračima u najjačih pet liga, i to onima koji imaju ambicije da naprave lepu karijeru, najčešći odgovor bi bez ikakve sumnje bio TROFEJI.

Takav je slučaj i sa Kristijanom Eriksenom koji je proveo šest lepih sezona u Totenhemu, ali smatra da je projekat Maurisija Poketina "pri kraju" pošto ekipa ne može da napravi dodatni zamah i tako postane ozbiljan konkurent za osvajanje trofeja.

Izmakao im je pehar Lige šampiona, u Premijer ligi su ove sezone bili predaleko od naslova prvaka, a Eriksen želi da ode u klub koji će mu to omogućiti.

"Sada sam u fazi karijere gde želim da probam nešto novo. Poštujem klub i sve što se dešavalo u Totenhemu i ništa negativno ne mogu da kažem. Ali, želeo bih da probam nešto novo. Nadam se da će odluka biti doneta tokom leta. Takav je plan. U fudbalu se nikad ne zna, ali bolje je da se takve odluke donesu što pre", rekao je Eriksen, preneo je Eurosport.

Eriksen je 2013. godine iz Ajaksa došao u Totenhem, za koji je odigrao 277 utakmica, postigao 66 golova i imao 80 asistencija, a kao "rezervne" opcije za promenu sredine ovog leta sporadično su se spominjali Barselona i Juventus. Videćemo da li će njegov odlazak povući "lavinu" u Totenhemu i da li će zbog toga poželeti da odu Kejn, Son, Fertongen, Loris i drugi... Podsetimo, Totenhem nije doveo nijedno pojačanje u poslednjih godinu dana.

Mediji su spekulisali da bi Eriksen mogao da pređe u Real Madrid, koji želi da uloži novac u tim, posle neuspešne sezone, bez trofeja.

"Kraljevski klub" je međutim u ovom prelaznom roku potrošio već 160 miliona evra, očekuje se da će još toliko investirati u dolaske Edena Azara i Ferlana Mendija, pa bi zbog finansijskog fer-pleja verovatno bili primorani da odustanu od potere za Dancem.

"Real Madrid je korak napred, ali to bi značilo da iz Reala moraju da kontaktiraju ljude iz Totenhema i da kažu da žele Kristijana, a to do sada nisu uradili", naveo je Eriksen.

"Sve zavisi od vlasnika, ali i drugog kluba. Takođe, mogu i da pregovaram o novom ugovoru. Ne možeš sam da odrediš termine, ali ako odlazim iz Totenhema, to će morati da bude korak napred".

Eriksenu ugovor sa Spursima ističe narednog leta, pa stoga možda nerealno zvuči cifra da žele 130 miliona funti za njega, iako se radi o fantastičnom fudbaleru.

"Ako ne bude uzbudljivih ponuda, zašto ne bih ostao u Totenhemu? Ako potpišem novi ugovor, zavisi od uslova", rekao je Eriksen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC