• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radanović i sećanje na Split 1983: Prelepa uspomena

Autor mondo.rs

"Znao sam da sam postigao vrlo bitan gol, ali nisam mogao ni da slutim da će se i posle toliko godina sve to pamtiti", rekao je strelac čuvenog gola za Jugoslaviju protiv Bugarske.

 Ljubomir Radanović čuveni gol 1983. Izvor: MN Press/arhiva

"Gol, gol, gol… Ljudi, pa je li to moguće? Ljudnica! Šta je ovo?", deo je čuvenog komentara utakmice, kojim je legendarni Mladen Delić ispratio gol Ljubomira Radanovića u Splitu protiv Bugarske.

I jedan i drugi su tog 21. decembra 1983. godine ispisali istoriju. Jugoslavija je u poslednjim trenucima obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gde se kasnije nije proslavila, ali se gol Radanovića i komentar Delića mesecima, godinama, a sada već i decenijama prepričavaju.

"Znao sam da sam postigao vrlo bitan gol, ali nisam mogao ni da slutim da će se i posle toliko godina sve to pamtiti. Za mene je to bila važna utakmica, splet srećnih okolnosti i na kraju zauvek ostala prelepa uspomena", rekao je Radanović koji ovih dana na Zlatiboru pomno prati dešavanja na Kupu prijateljstva evropskih klubova.

Mladena Delića nikada nije upoznao, ali kaže da ga i sada prođu žmarci kada na malim ekranima čuje kako je Delić dočarao atmosferu sa Poljuda.

"Ostalo je zauvek zapisano, kao nešto autentično i drago mi je zbog toga", poručio je nekadašnji fudbaler Partizana.

Cetinjanin je posle karijere u beogradskom klubu, za koji je igrao od 1981. do 1988, prešao u Standard iz Liježa. Imao je epizode u Francuskoj i Italiji, ali je ostao da živi u Belgiji. Trenutno je vrlo aktivan u menadžerski vodama.

Radanović je govorio i o "Kupu prijateljstva".

"Akteri ovog turnira kucaju na vrata prvih timova. Nisu još u potpunosti spremni, veoma su mladi, ali su vrlo blizu seniorskoj konkurenciji po tehničkim mogućnostima, fizički ali i taktički. Ovakvi turniri su vrlo važni iz više aspekata. Pre svega jer ovi momci imaju priliku da se izmere sa svojim vršnjacima iz drugih sredina i da vide gde su. Da ne govorim o sportskom duhu, njihovom povezivanju i druženju. Ovo je zaista sjajna ideja, treba je gajiti. Slobodno mogu da kažem da je ovaj turnir bio neophodan posle svega što se dešavalo", naglasio je Radanović

"Ne postoje ni približno slični materijalni uslovi. Klubovi po Evropi su ekonomski nezavisni, dok ovde zavise od pomoći i prodaje igrača. To vam je kao da imate trku na 100 metara, a oni kreću sa 30 metara prednosti. Ipak, ono što evidentno imaju igrači sa ovog podneblja je talenat i rekao bih specifičan karakter koji se javlja iz borbe za opstanak. To ih jača i gura napred", podvukao je Ljubomir Radanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC