• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolarov bez dlake na jeziku: Još je dobro da je 5:0...

Autor mondo.rs

"Vjerovatno najgora utakmica otkako ja gledam reprezentaciju!", rekao je Aleksandar Kolarov poslije debakla Srbije u Lavovu.

 Aleksandar-Kolarov-izjava-poslije-Ukrajina-Srbija-5-0-Dobro-da-je-5-0 Izvor: MN PRESS

Ako se nešto pozitivno može pronaći poslije debakla od Ukrajine (5:0), onda je to što se fudbaleri Srbije nisu "skrivali" od medija i tražili alibije za neuspeh.

Nakon Dušana Tadića, koji je kazao da je partija "orlova" bila sramotna i da je to jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri, možda još oštriji bio je kapiten Aleksandar Kolarov koji nije zastajkivao na pitanje da li se osjeća poniženo.

Kao iz topa je odgovorio prisutnim novinarima u Lavovu...

"Apsolutno da", naglasio je najiskusniji reprezentativac Srbije.

"Jedna od najtežih utakmica u mojoj karijeri. Vjerovatno najgora utakmica otkako gledam reprezentaciju, možda gora i od onog što je bilo u Njemačkoj (Argentina - SCG 6:0, prim. aut.). Mi nijednog trenutka nismo bili u utakmici, Ukrajinci su apsolutno zaslužili da pobijede 5:0... I dobro je što se i završilo 5:0", naveo je Aleksandar Kolarov koji je svjestan da je Srbija bila inferiorna i mogla da primi još neki gol dok je djelovala kao duh na terenu.

/MLADEN KRSTAJIĆ POSLIJE KATASTROFE SRBIJE: ŽIVOT IDE DALJE/

Šta se desilo na poluvremenu, Srbija je tad gubila "samo" 2:0?

"Pokušao je selektor da promijeni sistem na četiri pozadi, ali nije problem u tome da li je tri ili četiri, taktički smo bili loši. Znaš kad je to totalna nemoć, probaš da stigneš, ali ne možeš, nismo bili blizu lopte. Najgore od svega je što smo se emotivno ispraznili i ušli u agoniju, a imamo za dva dana protiv Litvanije meč pred praznim stadionom. Teško je reagovati poslije ovoga, teško je, moramo da kažemo da gledamo naprijed, to nam samo ostaje".

/UKRAJINA - SRBIJA 5:0 - BRUKA I SRAMOTA!/

Da li je ovo bio najgori momenat da Srbija zaigra s dva špica? Gostovanje Ukrajini koja je nadigrala srpsku reprezentaciju u pet prethodnih mečeva, prvi put u tandemu Jović i Prijović.

"Pffff...", ostao je bez riječi Kolarov.

"Gledam kako je selektor razmišljao, napadači su u formi, igraju i Kostić i Gaćinović po strani u klubovima... Opet, možda smo ušli prepotentno, ne znam".


Na pitanje da li je problem u tome što su sezone već završene Aleksandar Kolarov je odgovorio da nije, dok je naglasio i da nije bilo presudno to što je igrao na mjestu štopera, pošto je već u karijeri igrao na toj poziciji u klubu.

Do čega je onda bilo?

"Ne znam, taktički smo bili jako slabi, nismo izlazili u liniji. Uopšte nije bitno koliko špiceva je bilo, nismo bili kompaktni kao ekipa. Oni dobro igraju od nazad i u ovom trenutku su mnogo bolja ekipa od nas. Mi smo s dva špica ušli nadajući se da će da nas čekaju, ali su odmah stvarali neke šanse, imali smo i mi neke preko Prijovića, ali slabo je to. Nije bilo segmenta u kom smo bili bolji. Dešavaju se takve utakmice, imao sam ih i u karijeri", odmahivao je glavom Kolarov.

Kako dalje? Srbija je ostala poslednjeplasirana u grupi B...

"Najviše bih volio da se sve završi danas, ali razmišljao sam svašta, moramo dići glavu i treba ići dalje. Kako dalje? Ne znam... Nije što smo izgubili 5:0 nego kako smo izgubili, dominirali su u svakom smislu, katastrofalno izdanje. Ovim porazom smo zakomplikovali sebi i moramo da pobijedimo sljedeću utakmicu".

Da li su igrači poslije poraza međusobno razgovarali u svlačionici?

"Razgovarali smo naravno, kao i uvijek, to se dešava, naravno da smo pričali o tome. To ostaje u svlačionici, nije bilo ružnih riječi, ali biće vremena da analiziramo".

Srbija - Litvanija, ponedjeljak od 20.45 na praznom stadionu "Rajko Mitić".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Nista cudno godinama igraju tako za zastavu,u klubovima za velike pare igraju ginu ali za dzabane nista

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC