• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska slavila u derbiju, Island bolji od Albanije

Autor mondo.rs

Prvi mečevi subotnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. donijeli su pobjede domaćina, Hrvati slavili "kod kuće", Island održava korak sa Turskom i Francuskom.

 EURO 2020 kvalifikacije - Pobijedili Hrvatska i Island Izvor: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom

Kvalifikacije za predstojeći šampionat Evrope nastavljene su danas, a u terminu od 15 časova Hrvatska je na domaćem terenu pobijedila Vels u jednom od derbija dana rezultatom 2:1, dok su fudbaleri Islanda trijumfovali nad Albanijom minimalnim rezultatom 1:0.

U utakmici igranoj u Osijeku, domaći su uspeli da se izdignu nakon poraza od Mađarske u prethodnom kvalifikacionom duelu i nadigrali "Ostrvljane" budući da su tokom čitavog susreta bili bolji rival.

Od prvog minuta su izabranici Zlatka Dalića bolje ušli u meč i već u 17. minutu došli do prednosti nakon lijepe akcije i odlične oštre lopte Ivana Perišića koju je štoper gostiju Džejms Lorens poslao u svoju mrežu.


Do 2:0 došlo je na samom početku drugog poluvremena, kada je upravo krilni fudbaler Intera u 47. minutu postigao pogodak iz lagane pozicije, minut nakon što je njegovom timu poništen još jedan gol.

Konačan rezultat postavio je rezervista Dejvid Bruks kada je u njegov udarac sa ivice kaznenog prostora "zakačio" Domagoja Vidu i promenio putanju lopte koja je prevarila golmana Livakovića.  

Ostavke nema, život ide dalje - poručio Krstajić

Reprezentacija Hrvatske se ovom pobjedom makar na kratko osamila na čelu grupe E sa tri boda više od Slovačke i Velsa, od kojeg su se sada zasigurno "odlijepili". Oni su nakon ove utakmice završili ovaj prozor kvalifikacija budući da su u narednom kolu slobodni i igraće prijateljsku utakmicu sa selekcijom Tunisa.


Vels će sledeći meč igrati u utorak na domaćem terenu protiv reprezentacije Mađarske koja će danas od 18 časova gostovati Azerbejdžanu u drugom meču ove grupe, dok je Slovačka slobodna u ovom kolu.

U drugom duelu između Islanda i Albanije, domaćin je slavio rezultatom 1:0, a do pogotka koji za njih znači tri boda došli su već u 22. minutu preko Johana Gudmundsona. Do kraja utakmice obje ekipe su imale svoje prilike, ali nije došlo do promjene rezultata.

Island je pobedom održao korak sa Turskom i Francuskom koje će svoj meč odigrati večeras od 20:45. Sve tri ekipe trenutno imaju po šest bodova, ali Islanđani usljed današnjeg meča imaju odigranu utakmicu više od rivala.

Oni će u utorak dočekati reprezentaciju sa Bosfora, dok će reprezentacija Albanije istog dana igrati na domaćem terenu sa Moldavijom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC