• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVA penala i VAR pogurali SAD do četvrtfinala!

Autor mondo.rs

Amerikanke i Francuskinje boriće se za polufinale Svjetskog prvenstva, koje se održava u zemlji galskih pijetlova. SAD na sedam SP ima isto toliko medalja, Francuska nijednu. I Švedska u četvrtfinalu.

Ženska fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nikada nije ispala prije polufinala na prethodnim Mundijalima. SAD u svojoj kolekciji ima tri titule, jedno drugo mjesto i tri treća. Amerikanke čak nikada nisu ostale bez medalje…


U Francuskoj će igrati u četvrtfinalu, ali uz puno truda, muke i pomoć VAR-a.

SAD – Španija 2:1 (1:1), u četvrtoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva.

Odlučujući momenat dogodio se u 76. minutu. Megan Rapino bila je sigurna sa "kreča". Međutim, penalu za SAD prethodio je trominutni prekid usljed pregledavanja snimka sporne situacije iz kaznenog prostora Španije.

Mađarica Katalin Kulčar dugo je gledala usporeni snimak i na kraju donijela odluku da je Špankinja nepropisno startovala i oborila rivalku na nepropisan način.


Zanimljivo, Megan Rapino je i prvi gol postigla iz penala, ali na početku meča, u sedmom minutu. Već u devetom bilo je 1:1 pošto je rezultat izjednačila Dženifer Ermoso.

Amerikanke će u borbi za polufinale imati vrlo teškog i veoma raspoloženog protivnika – selekciju domaćina Francusku. "Trikolorke" su u osmini finala eliminisale Brazil pobjedom u produžecima 2:1.

Francuska je samo jednom igrala u polufinalu, prije osam godina u Njemačkoj i tada je zauzela četvrto mjesto. U polufinalu je poražena od SAD 1:3.

Poznata su još dva četvrtfinalna para, a njih čine Australija i Engleska, odnosno Njemačka i Švedska. Skandinavke su u ponedjeljak uveče pobijedile Kanadu 1:0, golom Stine Blakstenius u 55. minutu. Kanađanke su u 69. promašile penal.

Nemačka je u nedjelju lako izašla na kraj sa Nigerijom 3:0. U osmini finala sastaju se još: 
Italija – Kina i Holandija – Japan. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC