• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na Zlatiboru dobio veliko pojačanje! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Pripremama "crveno-plavih" priključio se nekadašnji defanzivac beogradskog Partizana, koji je sa "Velikanom iz Platonove" dogovorio jednogodišnju saradnju.

 Marko Jovanović potpisao za FK Borac Banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Jovanović novi je član banjalučkog Borca.

Iskusni, 31-godišnji defanzivac, dogovorio je jednogodišnju saradnju sa banjalučkim premijerligašem, a danas se na Zlatiboru priključio novim saigračima.

Nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana pratio je današnji trening fudbalera Borca, a u ponedjeljak će se staviti na raspolaganje stručnom štabu "crveno-plavih".

"Stigao sam danas, uslijedilo je standardno upoznavanje sa šefom stručnog štaba, predsjednikom, direktorom i saigračima, od kojih već neke momke znam od ranije, a već od sutra sam na terenu. Prve impresije su zaista odlične. Srećan sam što se nakon skoro mjesec dana pregovora sve završilo onako kako smo i Borac i ja priželjkivali. Ozvaničili smo saradnju i nadam se da je pred nama uspješna sezona", istakao je vidno raspoloženi Jovanović.

Iako su pregovori trajali poprilično dugo, praktično od kraja sezone u Superligi Srbije, u kojoj je Jovanović sa dosta uspjeha nosio dres Voždovca, dvije strane na kraju su na obostrano zadovoljstvo postigle dogovor.

"Iskreno, moje želje bili su usmjerene ka inostranstvu, s obzirom da sam u godinama kada mogu nešto da uradim. Kako je prolazilo vrijeme, shvatio sam da predsjednik Vico Zeljković i ostali članovi Uprave žele da naprave neki novi Borac, predstavili su mi ambicije, koje su mi bile izuzetno primamljive. Bili su uporni, pokazali veliku želju da me dovedu, kako predsjednik, tako i šef stručnog štaba Branislav Krunić, što mi je mnogo imponovalo. Presudilo je to što je to Borac, Banjaluka i to mi je veoma bitno. Želja je da se borimo za najviše ciljeve i vjerujem da ću u tome uspjeti, kao što sam nekada radio u Partizanu", dodao je odbrambeni fudbaler sa velikim iskustvom, kako domaćim, tako i inostranim.

Osim već pomenutih Voždovca i Partizana, u kojem je i započeo karijeru u omladinskim selekcija, Jovanović je u Srbiji igrao još za Teleoptik, dok je kasnije četiri godine bio član Visle iz Krakova.

Marko Jovanović u dresu Partizana
Izvor: MN PRESS

Poslije odlaska iz Poljske, u Izraelu je nosio dres Bnei Jegude iz Tel Aviva, dok je u Grčkoj nastupao za AE Larisu.

Kako ističe, upoznat je sa stanjem u Premijer ligi BiH, gdje će Borac nastupati nakon jednogodišnje pauze.

"Miloš Karišik iz Krupe je moj izuzetno dobar prijatelj i on me je prošle sezone obavještavao o dešavanjima u ligi. Znam ko su vodeči klubovi u posljednjih nekoliko godina. Liga je jaka, smanjenje je donijelo kvalitet u odnosu na ranije. Sigurno da je liga jaka, puna sportskog naboja i jedva čekam da krenu utakmice", dodao je novi fudbaler Borca.

Kaže da je tokom prethodnog perioda individualno trenirao i spremno dočekuje obaveze koje ga čekaju u crveno-plavom dresu.

"Radio sam individualno sa sjajnim stručnjakom Andrejom Milutinovićem u posljednjih nešto manje od mjesec dana, ali sigurno da će mi trebati vremena da se upoznam sa novim saigračima i zahtjevima trenera. Ima vremena do početka prvenstva, tako da mislim da sam stigao u pravom trenutku", naglasio je Jovanović po dolasku na Zlatibor.

Izvor: MONDO

VICO ZELJKOVIĆ: STIŽE JOŠ POJAČANJA

Prvi čovjek Borca naglasio je da sa Jovanovićem nije zaključena lista pojačanja. "Kako smo i najavili, ostvarujemo planove iz prelaznog roka. Jovanović je veliko pojačanje i idemo ka tome da kompletiramo ekipu što prije, kako bi igrali što duže bili na okupu. Ono što je sigurno je da ćemo uskoro dovesti još dva 'top' igrača, na pozicijama napadača i štopera, a u zavisnosti od ponude na tržištu, možda ih bude i više. Smatram da smo pogodili sa svim dosadašnjim pojačanjima i da smo predstavljati bitnu ulogu u prvenstvu", poručio je predsjednik Vico Zeljković.

Na pitanje koji su to rezultati koji bi ga zadovoljili u povratničkoj sezoni Borca u Premijer ligi BiH, Jovanović kaže:

"S obzirom da je Borac prošle godine igrao u nižem rangu, želja je da se postepeno napreduje. To je pravi put. Ne treba obećavati ništa unaprijed, ali naravno da bih bio prezadovoljan da budemo što bolje plasirani u ligi, te da u Kupu BiH doguramo što dalje, možda izborimo i Evropu. Ali, ne treba raditi pritisak na ekipu, koja je nova, tek se uigrava i želja je da se Borac vrati na stare staze slave. Za to je potrebno vrijeme. Imam iskustvo iz Partizana, gdje sam osvojio nekoliko trofeja, ali nije sve na početku bilo idilično. Potrebno je strpljenje i dobar rad, ali vjerujem da uz dobru ekipu i maksimalnu podršku uprave, kako bismo napravili što bolji rezultat", zaključio je Jovanović.

Fudbaleri Borca osmog dana priprema na Zlatiboru, nakon analize utakmice protiv Sutjeske iz Nikšića, u kojoj su u petak slavili 3:0, odradili su redovni popodnevni trening.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Šta je ovo

Otkud Borcu pare za ovakva pojačanja. Ovo je sjajno. Jedva čekam ligu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC