• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: Prepolovljen dug od dva miliona KM!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik Borca iz Banjaluke ističe da saniranje dugova teče planiranom dinamikom i da je već do sada riješeno više od 50 odsto posla najavljenog 10. juna.

 Vico Zeljković Prepolovljen dug od dva miliona KM! MONDO na Zlatiboru Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik 10. juna obećao je finansijsku pomoć banjalučkom Borcu u iznosu od dva miliona konvertibilnih maraka, a taj iznos namijenjen je većinom za saniranje dugovanja iz prošlosti.

Tada je najavljeno da će u roku od 60 dana biti riješena dugovanja, kako bi klub nesmetano nastavio sa normalnim funkcionisanjem.

Ekspediciji Borca na Zlatiboru priključio se i predsjednik kluba Vico Zeljković, koji je u razgovoru sa novinarima naglasio da saniranje dugovanja teče planiranom dinamikom i da je već dug od približno dva miliona KM praktično prepolovljen.

"Imali smo dogovor da u roku od 60 dana 'zatvorimo' sve dugove koje su ostali iz prošlosti, a već sada odradili smo 50 odsto tog posla, što znači da smo u dobroj prilici da sve završimo i prije roka. Tako bismo početak prvenstva dočekali bez ikakvih dugovanja, osim poreskog duga, koji ćemo nastojati da riješimo u dogovoru sa nadležnim institucijama", istakao je Zeljković.

Velika većina posla je odrađena, a ostatak će biti završen do početka sezone u Premijer ligi BiH.

"Napravili smo dogovore sa povjeriocima, dobavljačima i drugim licima kojima dugujemo novac da im vratimo iznos od 40 do 50 odsto, što znači da bismo sa nekih 900.000 KM riješili sve. Već pola posla je odrađeno, notarski i pravno ugovori su potpisani, dio novca isplaćen i ostaje nam drugi dio da ga riješimo do početka prvenstva. Tako bismo na najbolji način opravdali dobru volju ljudi koji su nam obećali pomoć."

Svjestan je Zeljković da bez finansijske pomoći ne bi bilo moguće ostvariti planirane zamisli.

"Novac je preduslov da odradimo sve ono što smo planirali, ali svakako da nije garancija. Budžet je obezbijeđen za predstoječu sezonu, nastojaćemo da ga dodatno uvećamo kako bismo poradili i na infrastrukturi. To znači da imamo potreban mir da nastavimo da radimo onako kako treba", zaključio je prvi čovjek Borca.

Izvor: MONDO

PROČITAJTE JOŠ:

- Vranješ: Da budemo pravi do starta prvenstva

- Borac na Zlatiboru dobio veliko pojačanje! (FOTO)

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

Laž...bezobzirna

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC