• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je, šta radi Nejc Pečnik?

Autor mondo.rs

Bivši fudbaler Crvene zvezde gost na pripremama Voždovca u Sloveniji.

 Nejc Pečnik u Dravogradu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Voždovca pripremaju se za predstojeću sezonu u Sloveniji, a nedavno ih je u goste pozvao Nejc Pečnik, bivši fudbaler Crvene zvezde koji u 34. godini nastupa za slovenačkog drugoligaša Dravograd iz svog rodnog mjesta, u kom istovremeno obavlja i neke od rukovodećih funkcija.

"Vratio sam se u mjesto u kojem sam odrastao i provodim vrijeme sa porodicom. Završio sam sa profesionalnim fudbalom i svoju energiju sada usmjeravam na to da pomognem Dravogradu u takmičenju u Drugoj ligi Slovenije. Takođe, plan je da omladince uvedemo u Prvu ligu, to je cilj za sljedeću sezonu. Želimo da uspostavimo razvojni put za mlade igrače i da ih formiramo najbolje što možemo. Kao što vidite, imamo sjajne uslove i zaista uživam u vremenu koje provodim na ovom stadionu", ispričao je iskusni vezista, koji je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Srbije u sezoni 2013/14.

Iako se među crveno-bijelima zadržao samo sezonu i po, Pečniku je klub iz Ljutice Bogdana i dalje blizak srcu.

"Upućen sam u sve što se dešava u Srbiji, aktivno pratim, naravno najviše zbog Crvene zvezde. Drago mi je što se kvalitet fudbala u Srbiji podiže iz dana u dan i što imate učesnike u evropskim takmičenjima, nadam se da će to ostati praksa i da će se dobri rezultati nastaviti i u budućnosti".

Kao neko ko prati dešavanja u srpskom fudbalu, upoznat je i sa situacijom u Voždovcu, o kojem je govorio vrlo pohvalno.

"Voždovac je zaista unikatan primjer u regionu i to je jedan inovativan koncept fudbalskog kluba. Stadion na vrhu tržnog centra je fenomenalno zamišljen. Još kada sam igrao u Srbiji znao sam da je to jako organizovan klub, a i u razgovoru sa drugim ljudima naravno čujem sve najljepše i nadam se da će ubuduće klub ići uzlaznom putanjom. Poznavajući ljude koji su trenutno u stručnom štabu Voždovca i njihovu predanost poslu, siguran sam da rezultat neće izostati", vjeruje Pečnik.

Tokom karijere, sjajni vezista je nastupao za Celje, Spartu Prag, portugalski Nacional, Krija Sovjetov, Šefild Vendzdej, Crvenu zvezdu, japanske klubove Džef junajted, Omiju i Točigi, a prije godinu dana se vratio u Sloveniju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC