• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kruševljani "otvorili oči" Kruniću

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Igrali smo protiv čvrste ekipe, koja nam nije dozvolila da igramo našu igru i vidio se svaki naš nedostatak u ovom trenutku. To je dobro za nas, da vidimo šta su naši problemi i na čemu treba da radimo", kaže trener Borca.

 Borac Banjaluka Napredak Kruševac 0:1 Branislav Krunić izjava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac sinoć je doživio prvi neuspjeh na pripremama na Zlatiboru.

Nakon ubjedljivog trijumfa protiv Sutjeske iz Nikšića (3:0), te remija protiv Spartaka iz Subotice (1:1), tim Branislava Krunića poražen je od Napretka iz Kruševca minimalnim rezultatom.

Bio je to drugi poraz u pripremnom ciklusu, poslije identičnih 0:1 protiv Tuzla sitija.

"Odigrali smo praktično takmičarsku utakmicu, sa mnogo tempa i puno duela. Ekipa Napretka izašla je visoko, tokom cijelog meča vršila presing i nisu nam dali da igramo. Pokušavali smo da igramo, ali smo napravili grešku i primili pogodak. Da je ovo bila utakmica za bodove, mogli smo da igramo dugim loptama, čime bismo vršili pritisak na njihovu zadnju liniju, ali nisam htio to da tražim od igrača", pojasnio je Krunić taktičke zamisli iz duela sa Kruševljanima, gdje je nastojao da implementira određene ideje koje su uigravane na treninzima.

Napredak presingom "zakočio" Borac (FOTO)

DUJAKOVIĆ

Desni bek Borca Siniša Dujaković bio je među najistaknutijim pojedincima u timu "crveno-plavih". "Zadovoljan sam zalaganjem, dali smo maksimum i najvažnije je da se niko nije povrijedio. Ekipa se uigrava i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", istakao je Dujaković.

Na kraju, uprkos golu minusa, zadovoljan je onim što su prikazali njegovi izabranici.

"Bila je ovo dobra predstava, gdje smo pokušali da igramo pod takvim pritiskom. Mogu reći da smo dosta dobro kontrolisali loptu. U pojedinim trenucima, da smo brže odigrali pas, lakše bismo došli u završnicu, ali mislim da neki igrači danas nisu bili na nivou. Ne znam da li je umor u pitanju ili to što je Napredak igrao tako čvrsto. Zbog svega toga je ovakav rezultat, da smo postigli gol, ne bismo izgubili, tako da mogu reći da smo zakazali u napadu", istakao je trener Borca.

Po njemu, najviše je zakazala napadačka linija, koja nije uspjela da stvori problem protivničkoj odbrani i golmanu.

"Naš napad nije vršio dovoljan pritisak. Njihovi napadači su konstantno napadali i borili se za loptu, dok mi u toj zoni nismo mnogo uradili. U veznom redu imamo Stojana Vranješa koji se vraća iz povrede, nije još na nivou. I Marko Mirić je potpuno težak. Nismo danas išli rezultatski, nego da razvijemo igru i sitnice su odlučile. I štoperski par prvi put zajedno igra, kao i Mirić. Potrebno je vrijeme da se oni upoznaju i uigraju. Igrali smo protiv čvrste ekipe, koja nam nije dozvolila da igramo našu igru i vidio se svaki naš nedostatak u ovom trenutku. To je dobro za nas, da vidimo šta su naši problemi i na čemu bismo trebali da radimo", zaključio je Krunić.

Do kraja priprema na Zlatiboru, Borac će imati još dva kontrolna meča.

Za subotu je zakazan duel protiv Mladosti iz Lučana, dok će dan kasnije rival biti Radnik iz Surdulice, umjesto rumunskog Brašova kako je to ranije dogovoreno i najavljeno.

Poslije ovog susreta, ekspedicija "crveno-plavih" vraća se u Banjaluku, gdje će nastaviti sa pripremama za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH, koja startuje 20. jula.

Borac će u prvom kolu u goste Željezničaru.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pitanje

Sta je sa Gbakleom Malijicem. On niti se vidi na slikama niti je igrao ni jednu utakmicu cak ni juniorsku. Sta ce nam takav igrac, ocigledno dugo vuce neke povrede i ne pravi razliku na terenu

Hm

Po svemu izgleda da su najvise podbacili ova najzvucnija pojacanja. Protiv Sutjeske oni nisu ni igrali pa smo sutjesku domacim snagama unistili

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC