• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Od prošle godine samo četvorica!

Autor mondo.rs

Crveno-beli ponovo u Marijampolu, ovaj put u značajno promenjenom sastavu.

 Sastav-Zvezde-za-mec-protiv-Suduve-Liga-sampiona-2019-prvo-kolo-kvalifikacija Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Litvanije/

Ukoliko se ispune očekivanja u vezi sa startnom postavom Crvene zvezde u sutrašnjem duelu sa Suduvom, samo četvorica gostujućih igrača moći će da kažu da su i pre godinu dana počeli utakmicu na terenu u Marijampolu.

Sudbina je htela da se crveno-beli ponovo sastanu sa prvakom Litvanije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovaj put već u prvom kolu, a ekipa Vladana Milojevića dosta je promenjena u odnosu na prethodno gostovanje kod istog rivala.

Od igrača koji su učestvovali u tadašnjih 5:0 posle dve utakmice, u klubu su i dalje Milan Borjan, Filip Stojković, Vujadin Savić, Milan Rodić, Branko Jovičić, El Fardu Ben, Marko Gobeljić, Milan Jevtović, Dušan Jovančić i Lorenco Ebisilio, koji doduše nije licenciran za ovaj dvomeč.

Pojedine uloge su se, međutim, u međuvremenu promenile, pa se očekuje da samo četvorica budu u startnih 11, kao što su bili i prethodni put kada je Zvezda igrala u Litvaniji.

To su Milan Borjan, Milan Rodić, Branko Jovičić i El Fardu Ben.

Sa klupe je tada ušao Marko Gobeljić, koji bi sada trebalo da ima obrnutu ulogu sa Filipom Stojkovićem, pored kog će među rezervama biti i Vujadin Savić.

Filip Stojković je trenutno druga opcija za desnog beka, a prednost ima pomenuti Gobeljić. Vujadin Savić bi možda i mogao da se nađe uz Nemanju Milunovića, mada se veće šanse za drugog štopera trenutno daju Srđanu Babiću.

Branko Jovičić je tu gde je i bio, a sa klupe je u startnu postavu uskočio Dušan Jovančić, pa će njih dvojica imati zadatak da kvare igru protivnika i budu spona između defanzivaca i veznog reda u začetku ofanzivnih akcija.

Mohamed El Fardu Ben čuva poziciju desnog krila, dok se ostatak veznog reda izmenio. U finišu prošlogodišnjeg prelaznog roka stigao je Marko Marin, a zimus Mirko Ivanić.

Istovremeno sa Marinom došao je, zapravo vratio se Ričmond Boaći, koji bi u špicu trebalo da dobije prednost u odnosu na odlazećeg Milana Pavkova, koji je i preskočio trening u Marijampolu veče pred utakmicu, zbog - kako je Milojević naveo - malih problema (nezvanično: povišena temperatura).

Kada je reč o golmanima, Milan Borjan se zbog učešća na Gold kupu sa reprezentacijom Kanade tek u finišu priprema priključio ekipi, ali samim tim što je krenuo na put deluje da će imati prednost u odnosu na Zorana Popovića i novopridošlog Nikolu Vasiljevića, koji je ostao u Beogradu.

Da nisu "roviti", sigurno bi minute, a vrlo moguće od starta, u utorak dobili Radovan Pankov i Milan Jevtović, koji su ipak ostali u Beogradu, dok se očekuje da tokom utakmice takmičarski debi u Zvezdinom dresu upiše španski vezista Kanjas.

Dakle, startna postava Crvene zvezde trebalo bi da bude: Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Ivanić, Marin - Boaći.

Ovako je to izgledalo pre godinu dana:

Crvena zvezda - Suduva 3:0 (Ebisilio 23, Radonjić 35, 58).

Za crveno-bele su igrali: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Ebisilio (64. Jevtović), Krstičić (36. Jovančić), Milić, Radonjić (77. Gobeljić) - Ben.

Suduva - Crvena zvezda 0:2 (Ben 8, Radonjić 38).

Za crveno-bele su igrali: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić (66. Gobeljić) - Jovičić - Srnić (76. Ebisilio), Krstičić, Ben, Radonjić - Milić (60. Stojiljković).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC