• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katai u Čikagu KAO U SRBIJI: Ovde ću ZAUVEK da živim

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde i srpske reprezentacije Aleksandar Katai za "Glas Amerike" kaže da će se vrlo verovatno nakon igračke karijere vratiti da živu u Čikagu.

 Katai-Cikago-fajer-zivot-Aleksandra-Kataija-u-Americi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Čikago odavno važi za "drugi NAJVEĆI srpski grad" u svetu, posle Beograda. Mnogobrojna srpska zajednica u Čikagu prenela je običaje, tradiciju, kuhinju... Nije ni čudo što mnogi koji odlaze "preko bare" biraju baš ovaj američki grad za svoje novo prebivalište.

Ni Aleksandar Katai, bivši fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde i nacionalnog tima, ne razlikuje se od mnogih drugih sunarodnika. U februaru 2018. godine postao je fudbaler ekipe Čikago fajer, čiji je trener Veljko Paunović, a saigrač mu je Nemanja Nikolić.

Kataiju je u Čikagu toliko dobro da kaže da će tu da nastavi da živi i kad okonča karijeru.

"Sad kako živim ovde, evo godinu i nešto dana, sve više i više mi se sviđa i misim da, kako karijera bude tekla, da ću se jednog dana vratiti da živim ovde", rekao je Katai u intervjuu za "Glas Amerike".

Dodaje da mu apsolutno ništa ne nedostaje, osim porodice.

"Sve imamo - od restorana, naše hrane, sve imamo, prijatelje, dakle, ništa ne fali osim, naravno, porodice", dodaje Katai.

Fudbal u Americi još nije na najvišim granama, kao neki drugi sportovi, poput američkog fudbala, košarke, hokeja na ledu, bejzbola, ali samim tim što mnoga velika imena evropskog fudbala, poput Zlatana Ibrahimovića, Vejna Runija, ranije Bastijana Švajnštajgera (igrao baš u Čikagu), Frenka Lamparda, Stivena Džerarda, Andree Pirla... govori u prilog tome da kvalitet mora da se poveća.

"Najveća razlika je u tome što je u SAD ograničen budžet, za razliku od evropskih klubova... Ali, mislim da se svake godine kvalitet lige povećava i da će dostići ozbiljan niv, jer već sad ima stvarno preozbiljnih igrača", dodaje Katai u razgovoru za "Glas Amerike".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC