• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsina budućnost: Za život posle Mesija

Autor mondo.rs

Katalonci potpisali talentovanog tinejdžera, pored instant uspeha žele da se osiguraju i na duže staze...

Dosadašnji fudbaler Vest Bromvič Albiona, 16-godišnji Lui Beri potpisao je trogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas španski klub.

On je 21. juna napunio 16 godina, a igrao je za reprezentaciju Engleske uzrasta do 16 godina, za koju je postigao sedam golova na devet utakmica.

Kako se navodi na sajtu Barselone, Englez će igrati za ekipu uzrasta do 19 godina. On je napadač, a može i da igra po desnom krilu, a potpisao je ugovor na tri sezone, nakon što je obavio lekarske preglede. 

Rođen je u Birmingemu, a za Vest Bromvič igrao je od šeste godine. Smatra se jednim od najtalentovanijih engleskih fudbalera.


"Blaugrana" je ovim transferom pokazala da misli i o budućnosti. Pored toga što i sami imaju odličnu školu, okrenuli su se i ulaganjima u najbolje mlade evropske igrače, po istom modelu kao što to rade i njihovi glavni konkurenti u Evropi.

Barsa je dosad čini se služila samo kao izvoznik talenata, klub su direktno iz "La Masije" napuštali brojni igrači koji su napravili dobre karijere ili tek treba da ih naprave.

Poslednji primer potvrde lošeg posle ekipe sa "Nou Kampa" jeste Dani Olmo koji je eksplodirao u dresu Dinama iz Zagreba i mlade reprezentacije Španije, a pored njega tu su i igrači koji nisu svetske zvezde, ali igraju za respektabilne klubove poput Oriola Romeua, Adame Traorea, Sandra Ramireza...

Ipak, očekuje se da će pored ulaganja u budućnost Katalonci nakon ovog poteza početi da ulažu u sadašnjost i pojuriti Nejmara i Antoana Grizmana, kako bi napravili fudbalsku verziju NBA super-tima.

Beri će svakako ostati zalog za post-Mesijevu eru, a videćemo da li će se mladi fudbaler u narednim sezonama izboriti za mesto u najjačem sastavu šampiona Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC