• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarski derbi: "Plemići" ili "rođeni"? (ANKETA)

Autori mondo.ba Autori Fena

Nakon tri godine, Zrinjski i Velež u nedjelju će odmjeriti snage u gradskom derbiju koji će se igrati na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od 20 sati.

Uoči susreta 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Zrinjskog Hari Vukas izjavio je da je njegova ekipa favorit te da u skladu s tim očekuje tri boda.

"Naša ekipa je kvalitetnija od Veleža, iako imamo respekt prema njima. Imamo kvalitetniji 'roster', igramo na domaćem terenu i smatram da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje", izjavio je Vukas.

U posljednjoj Veležovoj sezoni u Premijer ligi BiH 2015./2016. godine Zrinjski je u međusobnim duelima upisao dvije minimalne pobjede 1:0, a na jesen 2016. godine, nakon što je Velež ispao u niži rang, odigrana su još dva gradska derbija u Kupu BiH. I tada je Zrinjski bio uspješniji u obje utakmice - na stadionu "Pod Bijelim brijegom" bilo je 3:0, a u revanšu 2:1 za Zrinjski.

Pomoćni trener Veleža Mustafa Kodro smatra da njegov tim u sutrašnjem susretu nije bez šansi i vjeruje kako "rođeni" mogu iskoristiti umor Zrinjskog koji su u četvrtak igrali susret 2. kola kvalifikacija Lige Evrope u Utrehtu (1:1).

"Respektujemo ekipu Zrinjskog, ali sigurno njihov trener neće moći promijeniti deset igrača i osjetiće se taj umor iz evropske utakmice, a mi ćemo pokušati iskoristiti taj umor. Zrinjski nije ekipa bez mana, pokušaćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, a forma u gradskim derbijima ne znači ništa. Sitnica može odlučiti utakmicu", izjavio je Kodro.

Oba mostarska kluba sezonu u domaćem prvenstvu otvorili su porazima, Velež je kod kuće izgubio od Mladosti 3:1, dok je od Zrinjskog u Sarajevu bio bolji istoimeni domaćin 1:0.

Optimizam "plemićima" mogu dati dobri nastupi u Evropi gdje je Zrinjski neporažen u tri utakmice. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Zrinjski je dva puta po 3:0 pobijedio Akademiju Pandev, a u drugom kolu na gostovanju u holandskom Utrehtu je odigrao 1:1.

Anketa

Ko će slaviti u derbiju Mostara?

  • Zrinjski

    37.5% (12)

  • Velež

    53.13% (17)

  • Biće neriješeno

    9.37% (3)

Ko će slaviti u derbiju Mostara?

Rezultati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Chegevara

A ciji je stadion pod bjeim brijegom??

Драган

@Chegevara На том стадиону, деценијама игра ФК Вележ.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC