• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošak o slučaju "Geret Bejl": Gadi mi se!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Džon Tošak, nekadašnji selektor Velsa koji je u dva navrata vodio i Real Madrid, oštro je kritikovao Gereta Bejla zbog cijele situacije koja je nastala u madridskom klubu, prenijela je agencija "Anadolija".

Već nekoliko nedjelja traje trakavica oko najveće velške zvijezde - Real ne želi Bejla, što je trener Zinedin Zidan jasno rekao u javnosti, ali ne može ga se riješiti zbog njegove visoke plate koju bi mu uskoro mogli i smanjiti.

"Zaista bi bilo užasno da mu platu smanje na 160 hiljada evra sedmično. Zaista ne znam kako bi preživio s tim. Čovjek ima porodicu i dvoje djece. Rastužuje me sve to i gadi mi se cijela ova situacija",rekao je Tošak.

Dodao je da bi Bejl trebao konačno u javnosti otvoreno reći šta misli o cijeloj situaciji.

"I on ništa ne govori. Ništa. Samo preko svog menadžera. Vrlo sam tužan u šta se fudbal koji volim pretvorio, tužan sam i gadi mi se", kazao je 70-godišnji stručnjak.

Kritikovao je Velšanina i zbog toga što nije naučio španski, iako je u Realu od 2013. godine.

"Daj, Gerete, napravi intervju, izjasni se o svemu. Već si šest ili sedam godina u Madridu, a ne govoriš španski. To je uvreda za ljude za koje radiš. Uvijek bar pokušaš naučiti jezik kluba u koje igraš, a ako pogriješiš u početku, oprostiće ti. Ali on ima druge ljude koji u javnosti govore za njega, Ne, ne i ne!", rekao je Tošak u intervjuu na radio Bi-Bi-Si (BBC).

Bejl nije otputovao s Realom na turnir u Minhen nakon što je njegov prelazak u Kinu blokirala uprava madridskog kluba.

Sve je već bilo dogovoreno između Velšanina i Điangsu Suninga, ali je predsjednik Reala Florentino Perez blokirao transfer u posljednjem momentu nakon što je tražio odštetu od Kineza.

Bejl je karijeru počeo u Sautemptonu nakon čega je prešao u Totenhem Hotspur, odakle je 2013. godine potpisao za Real Madrid za koji je upisao 155 nastupa i postigao 78 golova. Za reprezentaciju Velsa je odigrao 77 utakmica i postigao 31 pogodak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC