• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spao ogroman pritisak nakon pobjede nad Borcem!"

Autor mondo.ba

Tuzlaci su golovima Voje Ubiparipa upisali prvu pobjedu u novoj premijerligaškoj sezoni.

U prvoj domaćoj utakmici u sezoni ekipa Tuzla sitija je trijumfovala nad Borcem rezultatom 2:1, čime je, prema riječima trenera Milenka Bošnjakovića, spao teret sa njegovih izabranika nakon visokog poraza (3:0) od Radnika u Bijeljini.

''Ne mogu da vam opišem kakvu sedmicu smo imali i kakav smo pritisak imali pred ovu utakmicu. Teško je opisati koliko nas je taj poraz u Bijeljini opteretio i koštao i koliko je nakon njega pala atmosfera u ekipi, te koliko mi je energije bilo potrebno da dignem ekipu. Presrećan sam, zaslužili smo tri boda. Drago mi je što će ovim trijumfom da spadne pritisak sa mojih i leđa igrača. Od nas su svi napravili neke favorite, odjednom su nas poslije pobjede u Ugljeviku svrstali u timove koji će se boriti za titulu. Mi smo jedna prosječna bosansko-hercegovačka ekipa, mi ćemo igrati korektno, pošteno i čestito. Bacaćemo se ''na glavu'' za svaku loptu, nekad ćemo rezultatom biti zadovoljni, nekad ne'', rekao je Bošnjaković, pohvalivši protivničku ekipu.

''Borac me je iznenadio. Gledali smo dvije njihove utakmice, danas je Borac bio više postavljen, agresivniji nego u prethodnim mečevima. Odigrali su izuzetno dobro, napadali su, pritiskali nas, a to nije bilo ono na šta smo se pripremali cijelu sedmicu, već smo se u hodu prilagođavali večerašnjoj igri Borca. Eto, na kraju nas je i sreća ''pomazila'''', istakao je šef struke Tuzla sitija, uputivši pohvale i na račun glavnog arbitra, Sarajlije Irfana Peljte.

U sljedećem kolu, ekipa Tuzla sitija će gostovati ekipi Mladosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC