• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić dobio ponudu iz FSS: Direktor!

Autor mondo.rs

Legendarni fudbaler crno-bijelih nepuna tri mjeseca poslije oproštaja na "Rajku Mitiću" dobio je ponudu koju će, prema pisanju "Sportskog žurnala", uskoro i prihvatiti.

 Saša Ilić direktor u FSS Izvor: MN PRESS

Saša Ilić biće uskoro imenovan za direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, piše "Sportski žurnal" u broju od utorka i dodaje da će legendarni fudbaler Partizana nepuna tri mjeseca po završetku igračke karijere postati prvi saradnik novog sportskog direktora "Kuće fudbala", Vladimira Matijaševića.

"Ilić će u hijerarhiji FSS biti odmah iza Matijaševića, a iznad Gorana Grkinića, koji je od Gorana Vasilijevića preuzeo mjesto koordinatora mlađih selekcija", navodi ovaj sportski list podsjećajući da se u međuvremenu Ilić nije dogovorio sa aktuelnim rukovodstvom crno-bijelih oko njegove eventualne uloge u Humskoj.

DA LI ĆEMO OPET IMATI NAJJAČI TIM:MATIJAŠEVIĆ O LUKI I MATEJI

Izvor: MN PRESS



Tokom prve konferencije za medije u svojstvu sportskog direktora, Matijašević je najavio promjene u FSS, a jedna od njih biće i smjena Milana Kuljića, selektora mlađe omladinske reprezentacije Srbije. Kuljić proljetos na kvalifikacionom turniru održanom u našoj zemlji, sa kojeg su dvije reprezentacije išle direktno na Evropsko prvenstvo, nije izborio plasman sa kadetima, pa neće nastaviti rad s njima ni u narednom ciklusu kada će se momci rođeni 2002. i kasnije takmičiti u konkurenciji omladinaca.

FSS jedno vrijeme nije imao funkciju direktora mlađih kategorija, koja će biti ponovo uvedena i povjerena 41-godišnjem Požarevljaninu, koji je svojevremeno bio član svih reprezentativnih selekcija računajući i seniorski tim, za koji je odigrao 37 utakmica i dao četiri gola.

Ilić je nastupao za mlađe kategorije Partizana od 1986. do 1996, kada je debitovao za prvi tim i do odlaska u Galatasaraj 2005. zabilježio 282 nastupa u crno-bijelom dresu uz 127 postignutih golova. Posle dve sezone u Turskoj i još dve i po u Austriji i Grčkoj gdje je nastupao za Salcburg i Larisu, Ilić se vratio u Humsku u januaru 2010. i do proleća 2019. odigrao još 321 utakmicu uz 32 pogotka.

Karijeru fudbalera završio je 23. maja na Stadionu "Rajko Mitić" pobjedom nad "vječitim rivalom" Crvenom zvezdom i osvajanjem Kupa, što je bio njegov 18. trofej u dresu Partizana.

Nedugo poslije te utakmice, Ilić je otvoreno govorio o neslaganju sa aktuelnom garniturom rukovodilaca u Humskoj.

Taj tihi sukob trajao je tokom cijele njegove oproštajne sezone, o čemu su mediji i pisali, naročito u periodu kada se njegov dugogodišnji saigrač i tadašnji šef struke, Zoran Mirković, nalazio pred smjenom zbog loših rezultata u prvenstvu.

Kao jedna od najvećih legendi crno-bijelih tokom cijele karijere imao je prijateljske odnose sa asovima crveno-bijelih, poput Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Nenada Milijaša i drugih.

Na velikoj karijeri čestitali su mu, na svoj način, i navijači Crvene zvezde sa sjeverne tribine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC