• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njukasl se pojačava, navijači I dalje nezadovoljni

Autor mondo.rs

Nepopularni gazda "svraka" Majk Ešli ovog ljeta je uložio u transfere preko 60 miliona funti, ali u gradu se ipak sprema protest pred prvi meč sezone protiv Arsenala.

Dok se velika većina navijača u Engleskoj raduje početku nove premijerligaške sezone, u Njukaslu je raspoloženje tradicionalno "tmurno".

Nezadovoljni načinom na koji Majk Ešli vodi klub, navijači su za nedjelju, na dan utakmice protiv Arsenala, najavili bojkot i protestnu šetnju od centra grada do stadiona "Sent Džejmsis Park".

Ulje na vatru ovog ljeta je doliveno odlaskom menadžera Rafe Beniteza, umjesto koga je doveden Stiv Brus, a transferi talentovanog Brazilca Žoelintona (Hofenhajm, 40 miliona funti), Francuza Alana Sen-Maksimina (Nica, 20 miliona), uz pozajmicu Holanđanina Džetro Vilemsa (Ajntraht) nisu odobrovoljili veliki dio navijačke baze "svraka".

Vezni fudbaler Met Riči apelovao je na pristalice Njukasla da budu realni i da stanu iza ekipe.

"Iskren da budem, ne razumijem nezadovoljstvo i proteste. Klub je izašao na tržište, potrošen je novac na pojačanja. Guramo, pokušavamo da se takmičimo sa klubovima sa kojima možemo da se takmičimo", izjavio je Riči.

"Ako danas hoćete da budete u vrhu Premijer lige, potrebna su vam mega ulaganja. Vlasnik je bio iskren kada je rekao da on to ne može".

Riči je u Njukasl stigao iz Bornmuta prije tri godine.

"Glavno što sam naučio tamo je da navijači, stručni štab i igrači moraju da budu jedinstveni. Bornmut je manji klub od Njukasla, ali tamo svi rade u istom pravcu, imaju isti mentalitet i žele da pomognu jedni drugima. To je potrebno i nama. Ako smo ujedinjeni, bićemo mnogo jači".

Njukasl se vratio iz Čempionšipa 2017. godine i pod Benitezovim vođstvom završio Premijer ligu na 10, odnosno 13. mjestu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC