• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Zrinjskog, je li ovo kraj evro-sna? (VIDEO)

Autor mondo.ba

Mostarci u Malmeu doživjeli ubjedljiv poraz, pa je nakon tri lopte u mreži "plemića" ostala samo teoretska šansa da se na "Pecari" za sedam dana može napraviti čudo i izboriti plasman u plej-of za Ligu Evrope.

"Vikinzi" su nadigrali "plemiće".

Fudbaleri Malmea ubjedljivo su porazili Zrinjski 3:0 i tako stigli na korak od plasmana u plej-of za Ligu Evrope. Švedski tim većim dijelom meča bio je bolji rival i zasluženo slavio, iako su i Mostarci imali svoje šanse, te su zaslužili bar jedan pogodak.

Ovako, pred revanš meč, kojie je na programu 15. avgusta na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu, imaju veoma male šanse da nadoknade tri gola zaostatka i ostanu na međunarodnoj sceni.

MALME - ZRINJSKI 3:0 (1:0)

/Bengtson 36, Kristijansen 66, Riks 74/

Zrinjski je u meč ušao nekako bojažljivo, defanzivno orijentisan, dok su domaći od prvog sudijskog zvižduka nastojali da zaprijete golu rivala.

Uspjeli su Mostarci odolijevati u prvih pola sata, nakon čega je uslijedio period sa nekoliko izuzetno dobrih prilika.

SASTAVI

MALME: Dalin, Larson, Safari, Riks, Levicki, Baširu, Rozenberg, Molins (78. Antonson), Kristijansen (82. Inokent), Bengtson, Berget (78. Brorson). Trener: Uve Rezler.

ZRINJSKI: Brkić, Čirjak, Hadžić (67. Lendrić), Šovšić (60. Zlomislić), Barbarić, Rugašević (79. Tičinović), Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica. Trener: Hari Vukas.

Prvu veliku šansu u gol nije uspio da pretvori iskusni Markus Rozenberg, da bi u 33. minutu Miljan Govedarica bio u prilici da donese vođstvo Zrinjskom. Ipak, nije pogodio.

Iako je izašao sam pred golmana Malmea Johana Dalina, šutirao je pored gola. Bila je to najbolja šansa za goste i pitanje je kako bi izgledao ostatak meča da je Govedarica uspio da zatrese mrežu.

Kazna je uslijedila veoma brzo, svega par trenutaka kasnije. Prvo je Jo Inge Berget sjajno šutira, Ivan Brkić fenomenalno intervenisao i poslao loptu u korner, a nakon udarca iz ugla, na semaforu je pisalo 1:0.

Stvorila se velika gužva u šesnaestercu bh. vicešampiona, najprisebniji je bio Razmus Bengtson, te ugurao loptu u gol Zrinjskog.

Do pauze nije bilo uzbuđenja, pa se na odmor otišlo s golom prednosti za Malme.

Slična slika na terenu viđena je i u nastavku.

Domaći su napadali, pokušavali da postignu još koji pogodak, dok su Mostarci više bili usmjereni ka odbrani svog gola, te pokušali da zaprijete iz kontranapada preko isturenog Irfana Hadžića.

U 58. minutu Soren Riks bio je veoma blizu da se upiše u strijelce, ali je lopta fijuknula pored Brkićevog gola. Ipak, bio je to uvod u ono što će se desiti osam minuta kasnije.

Kombinovala je napadačka linija Malmea, Rozenberg je uočio Andersa Kristijansena, uposlio ga, ovaj nadmudrio nekoliko svojih čuvara i neometan pogodio za 2:0.

Već tada bilo je jasno da Zrinjski očekuje veoma težak posao u revanšu, a isti je dodatno otežan u 74. minutu, kada se treći put zatresla mreža hercegovačkog tima.

REMI U AZERBEJDŽANU

Pobjednik duela Zrinjski - Malme u plej-ofu će igrati protiv boljeg iz dvomeča Nefči - Ben Jeguda. Prvi meč odigran večeras u Bakuu okončan je bez pobjednika, 2:2. Pročitajte ostale rezultate 3. kola kvalifikacija.

Berget je uputio veoma precizan udarac sa distance, Brkić je nakratko uspio da odbije loptu, međutim ona se odbila Riksu, koji nije propustio priliku da matira golmana Zrinjskog, za više nego ubjedljivih 3:0.

Do kraja nije bilo prilika, Staniša Mandić u samom finišu našao se pred golom Malmea, ali nije uspio da isprati ubacivanje "rezerviste" Marija Tičinovića, a ubrzo zatim veoma loši arbitar Stjuart Atvel odsvirao je kraj.

Englez je u nekoliko navrata "progledao" kroz prste domaćim igračima, koji su igrali poprilično grubo, ali je malo koji od nesportskih prekršaja sankcionisan.

TOK UTAKMICE:

- Kraj utakmice-

90 - Ostala je još nadoknada vremena od tri minuta.

89 - Tičinović je odlično centrirao, ali Mandić nije uspio da zahvati loptu sa par metara i ona je završila u gol-autu.

85 - Sve je gotovo u Malmeu, kao da igrači obje ekipe jedva čekaju kraj. Šveđani nadomak plasmana u plej-of.

82 - Barbarić je "požutio".

79 - Posljednji adut Vukasa je u igri, Tičinović je zamijenio Rukaševića. I u redovima domaćih promjena, i to dvostruka. Antonson i Brorson na terenu su umjesto Molinsa i Bergeta.

74 - GOOOL!!! Već je 3:0 za Malme.

Berget je šutirao iz velike udaljenosti, Brkić je uspio da odbrani, ali direktno na nogu Riksa, koji pogađa za ubjedljivu prednost švedskog tima.

67 - Reaguje odmah Vukas, umjesto Hadžića u igri je Lendrić.

66 - GOOOL!!! Kristijansen pogađa za 2:0.

Pola sata nakon prvog, bh. vicešampion u Švedskoj prima i drugi gol. Sjajni Rozenberg proigrao je Kristijansena, koji se prošetao kroz odbranu Mostaraca i zatresao mrežu nemoćnog Brkića.

60 - Prva izmjena, Zlomislić mijenja Šovšića.

58- Još jedna odlična prilika za Malme, ponovo nakon kornera. Riks je, srećom po Mostarce, bio neprecizan, iako je Brkić praktično već bio savladan.

54 - Pokušao je sada Kristijansen da ugrozi gol Zrinjskog, ali Brkić je siguran.

49 - Još jedan brutalan start domaćih, ovaj put nad Šovšićem, ali ponovo je Englez progledao kroz prste domaćim, nema žutog kartona za Rozenberga.

48 - Žuti karton za Mandića, u ranoj fazi nastavka meča.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

Malme nakon prvih 45 minuta zasluženo vodi, iako je Zrinjski bio u prilica da prvi stigne do gola. Od samog početka susreta Šveđani su krenuli ofanzivno, ali u prvom dijelu prvog poluvremena nisu uspjeli stvoriti neku ozbiljnu šansu. Ipak, desetak minuta prije kraja, Razmus Bengtson je zatresao mrežu Brkića za 1:0. Dva minuta ranije, Miljan Govedarica imao je fenomenalnu šansu da donese vođstvo "plemićima", ali stopostotnu šansu nije uspio pretvoditi u pogodak. Kazna je uslijedila veoma brzo...

- kraj prvog poluvremena - 

45+1 - Sjajna reakcija Jakovljevića, koji je u potpunosti zaustavio Molinsa. Iznervirao se igraš Malmea, a onda namjerno "pokupio" kapitena Zrinjskog. Zaradio je "samo" žuti karton, mada je kazna mogla biti i drastičnija.

45 - Minut nadoknade.

43 - Žuti karton za Hadžića, zbog prekršaja nad Bergetom.

36 - GOOOL! Malme vodi 1:0!

Sve je mirisalo na gol u posljednjih par minuta. Nažalost, lopta je završila u Brkićevoj mreži. Nakon kornera, stvorila se velika gužva pred golom Zrinjskog, Bengtson se najbolje snašao i ugurao loptu u gol protivnika.

35 - Još jedna stopostotna prilika za domaće, Berget je sada šutirao, ali Brkić sjajno brani i šalje loptu u korner! Ostaje 0:0.

33 - Sada fenomenalna šansa za Zrinjski, ali Govedarica je promašio nemoguće. Sam je izašao pred golmana domaćih Dalina, ali je poslao loptu pored gola.

27 - Nastavlja se opsada gola Brkića, ali mreže za sada miruju.

25 - Kakav promašaj Rozenberga!

Sjajnu akciju izveli su fudbaleri Malmea, nakon greške Šovšića, Kristijansen je uputio povratnu loptu za kapitena domaćih, koji je traljavo šutirao sa sedam, osam metara i lopta je završila pored desne stative gola Zrinjskog.

20 - Opasan napad Šveđana, koji nisu uspjeli da upute udarac.

18 - Safari je zaradio žuti karton, prvi na meču. Grubo je faulirao Kadušića i našao se u bilježnici engleskog arbitra.

16 - Prvi šut u okvir gola gostiju, Molins je šutirao, ali nije to bio jak udarac, pa je Brkić bez problema uhvatio loptu, koja je išla pravo u njega.

10 - Bez većih uzbuđenja u uvodnih 10 minuta meča, domaćin ima veći posjed, ali nema opasnosti pred Brkićevim golom.

3 - Domaćin agresivniji na startu, grubo je fauliran Irfan Hadžić kraj aut-linije. Ukazuje mu se ljekarska pomoć.

1- Počeo je meč u Malmeu.

- Poznato je koji igrači će početi meč, trener Mostaraca izveo je potpuno isti sastav kao u revanšu sa Utrehtom.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

NAJAVA UTAKMICE:

Eliminacijom Utrehta i plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, mostarski Zrinjski napravio je istorijski iskorak na međunarodnoj sceni, a sada će tim Harija Vukasa pokušati da napravi još jedno iznenađenje i preko švedskog Malmea stigne do posljednje runde kvalifikacija - plej-ofa.

"Plemići" će u prvom meču biti gosti u Švedskoj, a revanš je za sedam dana na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu.

- Duel Malmea i Zrinjskog sudiće Stjuart Atvel iz Engleske.

Budite uz MONDO od 19 časova, uživo pratimo meč iz Malmea.

BiH sa dva kluba: Dokle mogu Sarajevo i Zrinjski?

Anketa

A u Malmeu?

  • Pobjeda Šveđana

    59.52% (25)

  • Trijumf Zrinjskog

    16.67% (7)

  • Remi

    23.81% (10)

A u Malmeu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC