• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je SUMIN Partizan - ludi letnji ples u Humskoj!

Autor mondo.rs

Čekao je i čekao Partizan PRAVOG Sejdubu Sumu i dočekao ga... Omaleni fudbaler iz Gvineje briljirao je večeras u Humskoj i zabeležio gol i dve asistencije za pobedu Partizana kojom je korak bliže plej-ofu Lige Evrope.

 Ovo je SUMIN Partizan - ludi letnji ples u Humskoj! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan je položio najteži test ove sezone!

Ubedljivo i dopadljivom igrom
, uz mnogobrojne majstorije na protivničkoj polovini, fudbaleri Partizana dizali su publiku na noge i naterali ih da uz njihov fudbal zaborave i jak pljusak u Beogradu, a na kraju to je potvrđeno i kroz rezultat.

Sejduba Suma bio je apsolutno prva "zvezda" utakmice sa dve asistencije i golom u 90. minutu kojim je ipak "učinjena pravda", pošto Malatija nije bila lošija samo za jedan pogodak.

"Plesali" su po kiši fudbaleri Partizana, uz Sumu još i strelci Umar Sadik i debitant Takuma Asano, a pravo je pitanje kako crno-beli nisu i ubedljivije slavili protiv loših Turaka, koji su jednu od dve svoje šanse pretočili u gol za nadu.

Partizan je sada bliži plasmanu u plej-of gde ih čeka Molde, ako ne bude iznenađenja Arisa, ali će crno-beli morati to da potvrde i za sedam dana u Turskoj.

PARTIZAN - MALATIJA 3:1 (1:0)
/Sadik 4, Asano 67, Suma 90p - Čebake 83/

Već posle nekoliko razmenjenih pasova videlo se da će večerašnja utakmica biti potpuno drugačija od onih sa Konas Kijem - pre svega jer su Turci došli da igraju "otvoreno".

To je prijalo i Partizanu, igralo se odmah u visokom ritmu što je podrazumevalo i veći broj grešaka, a prvu su napravili igrači Malatijaspora već posle 200 sekundi, što se ne bi ni pisalo kao loš potez - da Sejduba Suma nije savršeno pratio putanju lopte. 

Primio je dubinsku loptu na grudi, spustio je na travu, a onda kroz noge uposlio Umara Sadika samog na visini penala, pa Nigerijcu nije bilo teško da zatrese mrežu. 


Probali su igrači Malatije da prebace težište igre na protivničku polovinu, međutim prodori Fofane po levoj strani i šutevi sa distance nisu bili dovoljno kvalitetni da teže "uzdrmaju" Stojkovića, pa je mnogo više posla imao njegov kolega iz Malatije - Farnloe.

Zabeležio je izuzetnu odbranu posle velike šanse za Sumu, potom imao sreće da udarac Tošića "protutnji" samo pored stative, dok su njegovi saigrači bili...neoprezni.

Imali su mnogo problema sa "slobodom" Gvinejca koga je bilo na svakom delu terena, nisu znali ko treba da ga prati, a ko da ga pušta, dok je dilema bilo i kada bi Tošić i Stevanović ulazili u sredinu sa boka - i nekako uvek stvarali višak.

Već na poluvremenu Stevanović je ostao na klupi, ne zbog loše igre - već zbog kartona, pa je publika videla debi japanskog fudbalera Takume Asana, najvećeg pojačanja ove sezone.

Japanac se već u 63. minutu predstavio golom, na asistenciju Sume, ali vredi istaći i da su obojica prethodno zabrinula Sava Miloševića pošto su promašili po šansu u "jedan na jedan situaciji", što je mogao da kazni Tore - koji je pogodio stativu u kontri.

Delovalo je da je Partizan bliži trećem, četvrtom, pa i petom golu nego Turci, ali su nakon kornera u 83. minutu uspeli da smanje preko kapitena Čebakea.

Utisak je da bi taj rezultat možda i pomalo pokvario odličan nastup Partizana, koji nije zaslužio da samo s golom prednosti ode u Tursku, a upornost se isplatila kada je posle igranja rukom upravo Čebakea, posle udarca Asana, upravo Suma postigao gol sa penala.


Jedina loša stvar iz čitave utakmice može da bude povreda Bojana Ostojića koji se požalio na bol u preponama, nakon što je na meču dokazao koliko je važan za Partizan.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić (od 78. Vujačić), Pavlović, Urošević - Stevanović (od 46. Asano), Zdjelar, Šćekić, Tošić - Suma - Sadik (od 84. Ožegović).

MALATIJA: Farnloe - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jalcin - Bifuma (od 46. Tore), Čagiran (od 56. Giljerme), Šalali, Fofana - Jahović.

Meč je sudio Sergej Ivanov iz Rusije.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! Pobeda Partizana 3:1!

90' -
Pet minuta nadoknade.

90' - GOOOOOL! SUMA! 3:1!

Suma u jednu, golman u drugu... Partizan ponovo ima dva gola razlike.

89' - Penal za Partizan, Čebake je igrao rukom! Buni se kapiten, ali ovo je skroz čisto...

83' - GOL! MALATIJA JE SMANJILA! 2:1! ČEBAKE!

Brza kontra i sprečena gol-šansa preko Uroševića, a onda trenutak kada su igrači Partizana zaspali u kaznenom prostoru, pa je Čebake matirao Stojkovića za 2:1.

79' - Asano!

Ponovo odličan udarac Japanca sa 16 metara, brani Farnol, pa Miletić ne uspeva...

78' -
Povreda Bojana Ostojića, pa će Igor Vujačić debitovati.

73' -
Velika šansa sada i za Tošića, posle pasa Sadika, ali nije uspeo da šutne ni da izbori penal. U nastavku još jedna greška odbrane Malatije, Suma brzoplet!

69' - GOOOOOL! SADA JE 2:0!


Po "ozbiljan" zicer promašili su Suma i Asano u drugom poluvremenu, ali je Japanac treću situaciju 1 na 1 sa Fernoleom rešio u maniru pravog pojačanja za Evropu. Istrčao je sam pred golmana Malatije iskosa sa leve strane i desnom gađao precizno i jako.

Slavlje partizanovaca po pljusku, osmeh se "oteo" i treneru Miloševiću.

Izvor: MN PRESS


65' - Asano!

Ponovo je inicijator akcije bio Sejduba Suma koji je pronašao Takumu Asana, i njemu je golman Malatije ušao u šut, pa propada i treći zicer.

62' -
Asano traži penal, sudija odmahuje, a zbog protesta žuti karton dobija Savo Milošević, što je od ove sezone novo pravilo u fudbalu.

57' - Tore! Stativa!

Sjajan potez reprezentativca Turske koji je sa desnog boka ušao u sredinu, lako prošao Uroševića, šutirao snažno, a lopta ostaje na stativi Vladimira Stojkovića. U nastavku Giljerme nije uspeo da iskoristi odbijenu loptu.

54' - Suma!

Drugi put na meču Sejduba Suma izlazi u situaciju "jedan na jedan", ali Farnole ponovo sjajno postavljen i zaustavlja Partizan da dođe do 2:0.

50' -
Serija driblinga Sadika i pad, zastao je sudija iz Rusije i nije pokazao ništa. 

46' -
Stevanović izlazi iz igre, vreme je za debi Asana, a čini se da je razlog izmene ipak to što je mladi krilni fudbaler ima žuti karton i nekoliko opomena sudije. Na terenu je i Tore umesto Bifume, koga se navijači Partizana verovatno sećaju i iz duela sa Bešiktašom.

/AKO PARTIZAN PROĐE U PLEJ-OF IGRAĆE SA MOLDEOM, VEĆ JE JASNO/

45+4' -
Jalcin "skida" loptu sa glave Sadiku, u poslednjem trenutku, a bilo je opasno i posle kornera kada je Suma probao da iskoristi mokar teren. To je sve iz prvog dela igre u kom je Partizan bio mnogo bolji i zasluženo vodi u Humskoj!

Pogledajte gol Umara Sadika kojim Partizan na pauzu odlazi s prednošću.


45' -
Tošić! Jako lepo je gađao sa "svoje" pozicije sa 20 metara, ali lopta ide malo pored gola... Čak četiri minut nadoknade prvog dela. Ipak, opravdano.

37' -
Tošić izbacuje loptu makazicama kako bi otklonio opasnost, ali Šalali iza njega se okliznuo i zakačio ga s leđa, pa su sada obojica na travi. Karton Šalaliju, ali i Ostojiću zbog prigovora koji je ljutito reagovao... 

Malo kasnije žuti karton i Filipu Stevanoviću.

35' - Jalcin!

Jak udarac Nemca sa 25 metara, iz mesta, ali na dobrom mestu je Vladimir Stojković. Strašan pljusak u Beogradu...

25' - Suma!

Strašan pas Tošića za Sumu kroz sredinu, ostao je sam fudbaler iz Gvineje na visini jedanaesterca, odmah je šutirao, ali golman Farnloe mu je brzo ušao u šut i sprečio da Partizan postigne i drugi gol na meču.


24' -
Cagiran šutira iz dobre pozicije, odbranio je Stojković, ali je dosuđen ofsajd. Žuti karton za Sašu Zdjelara zbog zaustavljanja protivnika u kontri.

20' - Sadik! Šćekić!

Ponovo Partizan u šansi za gol... Prvo je Sadik pokušao da uposli Sumu, dosuđen je korner, dok je potom Šćekić predriblao čuvara u kaznenom i umesto da šutira - dodao je!


17' -
Posle nekoliko minuta tokom kojih je većina dešavanja bila na polovini Partizana, sada Sejduba Suma ponovo sjajno vara igrače Malatije i dolazi u poziciju za šut, prošla je lopta pored nekoliko igrača, ali nije bila dovoljno jaka. Počinje kiša u Beogradu...

11' -
Brzi Fofana je probio po levoj strani iako je delovalo da će lopta izađi napolje, ubacio je loptu u opasnu zonu na sedam metara, ali Pavlović je otklonio opasnost.

7' -
Šalali iznenada u šansi za Malatiju posle "pete" Jahovića, ali na vreme je izašao Stojković.

4' - GOOOOOL! PARTIZAN VODI! SADIK!


Sjajni Sejduba Suma je vešto prihvatio loptu grudima, pored igrača Malatije koji se okliznuo, a onda je brzo kroz noge dodao loptu Sadiku - koji pogađa praznu mrežu!

Nije mogao bolji početak za Partizan!

1' -
Meč je počeo!

- Humska je odlično popunjena večeras...

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


- I jedan fudbaler Čelsija je na utakmici protiv Malatije i navija za Partizan.


- Ovako je ispred Humske na sat vremena do početka meča!

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

- Među igračima Partizana koji sa klupe čekaju šansu su N. Stevanović, Vujačić, Brežančić, Smiljanić, Lutovac, Asano i Ožegović. Nema Đorđa Ivanovića.

- Na klupi Malatije nalazi se i bivši kapiten Crvene zvezde - Mičel Donald.

- FIlip Stevanović je prošle nedelje postigao dva gola u dresu Partizana. Prvo je sa klupe oduševio protiv Konas Kija, dok je potom postigao gol i protiv Mačve u Superligi. Zanimljivo je da je najmlađi strelac u evro-takmičenjima sa ovih prostora!

- Malatija je prošlu sezonu u Turskoj završila na petom mestu.

- U Beogradu je trenutno oko 30 stepeni Celzijusa.

N   A   J   A   V   A

Savo Milošević je rekao da je Malatija najvažniji meč a do decembra, što je dovoljan povodim igračima da motivisano istrče pred beogradsku publiku!

Večeras od 21 čas u Humskoj (prenos na RTS i TV Arena Sport) igra se prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije, rivala koji se nikada do sada nisu sastajali u istoriji, a koji su toliko toga saznali jedni o drugima prethodnih dana.

Partizan ima jasan plan igre koji je demonstrirao protiv Konas Kija i u dva prvenstvena meča (Inđija i Mačva), dok je Malatija igrala samo dvomeč u Evropi protiv Olimpije (2:2, 1:0).

Anketa

Hoće li Partizan proći Malatiju?

  • Hoće, bez problema

    44.44% (8)

  • Biće teško, ali prolazi

    44.44% (8)

  • Ne, Malatija je bolja

    11.11% (2)



Milošević je imao malih problema sa sastavom pošto Nemanju R. Miletića muči zglob noge, mada se spekuliše da će početi utakmicu, dok je od starta sezone zablistao Filip Stevanović, strelac dva gola, tako da se očekuje u startnih 11 umesto Đorđa Ivanovića.

Bivši igrač Spartaka nije dobro počeo sezonu, čini se da izgubio mesto startera, a videćemo i da li će šansu dobiti Takuma Asano - poslednje pojačanje Partizana iz Arsenala.

Ostanite uz MONDO pošto ćemo utakmicu pratiti u tekstualnom prenosu, dok vas na sajtu očekuju fotografije, video-snimci, izjave, zanimljivosti i naravno golovi i "hajlajtsi" sa utakmice, kao što ste već navikli.

SVE O UTAKMICI:

- Partizan je pred meč poslao PORUKU navijačima o neprimerenom skandiraju.

- Pred meč na Areni videćete i mnogobrojne goste i legende Partizana.

- Pročitajte šta je pred meč sa Turcima rekao Savo Milošević.

- Nije se Bojanu Ostojiću dopalo šta je čuo iz tabora Malatije pred utakmicu.

- Iz Malatije uveravaju da su BRŽI od Partizana.

- Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča protiv Velšana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC