• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ole, ole u Mančesteru, 4:0 na dočeku Franka Lamparda!

Autor mondo.rs

Pred 75.000 uglavnom oduševljenih navijača, osim onih koji su doputovali iz Londona na derbi prve runde Premijer lige, Lampard je kao menadžer doživeo poraz rezultatom koji Čelsi nije zabeležio sa njim na terenu.

Frank Lampard doživeo je težak poraz u prvom meču na klupi Čelsija, koji je sa njim na terenu retko gubio čak i na "Old trafordu", a nikada konačnim rezultatom poslednje i najzvučnije utakmice 1. kola Premijer lige.

Pred 75.000 uglavnom oduševljenih navijača, među kojima se našao i ser Aleks Ferguson: Mančester junajted - Čelsi 4:0 (1:0).

Ole Gunar Solskjer je na početku svoje prve pune sezone u Junajtedu izabrao ofanzivnu postavu u kojoj samo poslednja linija odbrane ispred kapitena Davida De Hee nije menjala pozicije na terenu i učestvovala u akcijama na obe strane igrališta. Norvežanin je za prvi menadžerski okršaj sa nekada velikim rivalom na terenu uvrstio dvojicu novajlija u startnu postavu - Arona Van-Bisaku i Harija Megvajera, koji su u drugom poluvremenu bili izvanredni u liniji sa Viktorom Lindelofom i Lukom Šoom.

semafor

1:0 - Rašford (pen 18)

2:0 - Marsijal (65)

3:0 - Rašford 67

4:0 - Džejms 81

U prvom, a tu bi treblao ubaciti one floskule o "rezultatu koji ne svedoči realno o zbivanjima na terenu" i "pobedi koja je zaslužena, ali i previsoka", gosti iz Londona dva puta su pogađali okvir mreže, bili konkretniji i opasniji u poslednjoj trećini i gubili rezultatom 1:0 zbog jedne od brojnih grešaka najslabijeg aktera utakmice, Kurta Zume.

On je u 17. minutu ispao iz balansa, sapleo Markusa Rašforda u svom šesnaestercu i od jedne naizgled bezazlene akcije "đavola" kreirao šansu kakva se samo poželeti može, a koju je oboreni Rašford uz "sitan" zalet pretvorio u vođstvo domaćina za prvu od četiri velike buke na stadionu.

Pre i posle toga, Toni Ejbraham pogodio je stativu u prvoj utakmici za Čelsi u Premijer ligi posle 31 meča za Svonsi u sezoni 2017/18, a Emerson iskosa sa leve strane pogodio mesto gde se sklapaju stativa i prečka, čime nije uspeo da kazni jednu od Van-Bisakinih konkretnih grešaka pred odlazak na odmor.

Iz slačionica se vratio Junajted, ali ne i Čelsi.

Anketa

Ko će biti šampion Premijer lige 2019-20?

  • Siti

    29.41% (25)

  • Liverpul

    41.18% (35)

  • Totenhem

    4.71% (4)

  • Junajted

    12.94% (11)

  • Arsenal

    4.71% (4)

  • Čelsi

    5.88% (5)

  • Neko van "top 6"

    1.17% (1)

Ko će biti šampion Premijer lige 2019-20?

Rezultati

Zbog povreda za premijeru na "Teatru snova" nisu konkurisali Erik Baji, Timoti Fosu-Mensah, Džoel Pereira i nedovoljno spremni Aleksis Sančez, odnosno Kalum Hadson-Odoji, Džejms, Loftus-Čik, Antonio Ridiger, Vilijan i Marko van Hinkel.

Mančester junajted: De Hea - Van-Bisaka, Megvajer, Lidenlof, Šo - Mektominej, Pogba, Pereira (od 74. Džejms) - Lingard (od 86. Mata) - Rašford (od 86. Grinvud), Marsijal.

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Zuma, Emerson - Žorginjo (od 73. Kante), Kovačić - Pedro, Barkli (od 58. Pulišić), Maunt – Ejbraham (od 66. Žiru).

Ovaj ispovređivani tim koji nije bilo moguće pojačati ovog leta zbog grehova iz nekih prethodnih prelaznih rokova razbijen je kontra napadima koji su "sevali" svaki put kada bi se vezni red sa Žorginjom i Mateom Kovačićem spetljao sa loptom u nogama.

Ruku na srce, Antoni Marsijal povisio je na 2:0 u 65. minutu posle čistog faula na drugoj strani koji jedan od najlošijih arbitara iz prošle sezone, Entoni Tejlor, nije želeo da vidi, a dok je publika još proslavljala drugi - pao je i treći pogodak na utakmici. Tada je Rašford poentirao na pas razigranog Pola Pogbe.

Lampard je, suočen sa katastrofom, pokušao da zaustavi ponor izmenama, na teren je kročio i N'Golo Kante, šansu je dobio i zimus kupljeni Kristijan Pulišić, ali je ponovo loptu iz mreže vadio Kepa Arizabalaga, ovog puta posle kontre u kojoj je Pogba "doneo" loptu na 16 metara i odigrao na stranu za rezervistu Danijela Džejmsa, a ovaj uz pomoć noge Andreasa Kristensena zatresao mrežu za gol na debiju u Premijer ligi posle letošnjeg transfera iz Svonsija.


Ranije u nedelju odigrane su dve utakmice Premijer lige na kojima su postignuta dva gola, ali je samo jedan ostao da važi posle upotrebe VAR tehnologije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC