• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampard VEĆ može da osvoji trofej, Klopu se "osladilo"!

Autor mondo.rs

UEFA Superkup igra se ove srijede od 21 čas uz prenos na Areni Sport, a prvi put u istoriji za njega će se boriti dva engleska kluba. Vidjećemo da li će Lampard već osvojiti prvi trofej ili će Klop nastaviti da diže Liverpul...

Ovogodišnje izdanje UEFA Superkupa će po mnogo čemu biti istorijsko!

Prvi put do sada će se za trofej boriti dva engleska kluba: Liverpul, kao osvajač Lige šampiona, odnosno Čelsi koji je prošle godine osvojio Ligu Evrope, a zanimljivo je da i da su izgubili finala tih takmičenja - ponovo bi za pehar igrali klubovi iz Premijer lige.

Dominacija engleskih klubova došla je "na naplatu" poslije godina i godina u kojima smo gledali klubove iz Španije kao prvake dva najveća takmičenja, a bez obzira na to što UEFA Superkup nema toliku težinu kao Liga šampiona i Liga Evrope - teško da bi ijedan klub tek tako odbacio mogućnost da muzej na stadionu krasi još jednim evropskim priznanjem.

Prvi put do sada finale će se igrati u Istanbulu, i to na stadionu Bešiktaša, u sredu od 21.00, a zanimljivo je da će ga, takođe prvi put, suditi jedna dama - Stefani Frapar.

UEFA je tako odlučila da ovogodišnje finale bude drugačije od svih do sada, a vidjećemo da li će nam i fudbaleri Čelsija i Liverpula priuštiti odličan fudbal, pošto su na potpuno drugačije načine "ušli" u novu sezonu Premijer lige.

"Plavci" su poslije odličnih priprema doživjeli debakl, uprkos solidnoj igri, protiv Junajteda (0:4), dok je Liverpul imao "prosječnu" predsezonu i počeo je ubjedljivo protiv Noriča (4:1).

Problem za Jirgena Klopa jeste što je na toj utakmici ostao bez Alisona Bekera na nekoliko nedelja, tako da će meč početi iskusni Adrijan, koji je samo desetak dana u klubu, ali dobra vijest za njega je da su svi ostali igrači spremni, uključujući i Manea.

Pokušaće da osvoji tako još jedan evropski trofej sa Liverpulom koji je do sada bio uspješan 1977, 2001, i 2005. godine, dok je gubio 1978. i 1984.

Navikli su igrači Liverpula svoje navijače na fantastičan fudbal od dolaska Nijemca na kormilo kluba i vrlo dobre igre protiv Čelsija (tri pobede, četiri remija i dva poraza), dok su sve do finala Lige šampiona na "Vandi" kiksali u finalima....

Kada je u pitanju Čelsi, njima je ovo treći UEFA Superkup i zanimljivo je da su izgubili oba u eri Romana Abramoviča (2012. i 2013.), dok su osvojili 1998. kao prvaci Kupa UEFA.

Tokom ljeta pretrpjeli su mnogo promjena, prije svega zbog kazne FIFA, tako da je klub napustio najbolji fudbaler Eden Azar, u posljednji čas je otišao i David Luiz, dok je od pojačanja stigao Mateo Kovačić, mada je već bio u klubu prošle sezone, odnosno Kristijan Pulišić koga je Čelsi "kaparisao" u januru valjda i zbog toga što su znali da im prijeti zabrana.

Novi je i menadžer, neiskusni Lampard, legenda kluba, poslije samo jedne sezone u trenerskom poslu, kao "šef" Derbija, stigao je na "Bridž" umesto Sarija koji je izabrao Juve.

Tako će Frank Lampard već u drugoj utakmici na klupi Čelsija imati šansu da osvoji evropski trofej, nešto što nije imalo mnogo trenera u karijeri, ali će njegov tim morati da odigra mnogo "zrelije" nego u nedjelju na "Old Trafordu".

Čelsi je počeo da igra dobar fudbal, ali bi se mogao opisati i kao "naivan", pošto napad nije učinkovit koliko bi trebalo, dok iz atraktivnosti proizilazi i mnogo grešaka...

Ipak, ako uzmemo u obzir to kakav je Lampard bio trener, i koliko puta je već pobjeđivao Liverpul, možda bi trebalo zaboraviti poraz od Mančester junajteda i očekivati daleko neizvjesniju utakmicu nego što je to djelovalo u prvi mah.

Saznaćemo već u srijedu od 21 čas uz direktan prenos na Arena Sport!

Očekivani sastavi za meč na "Vodafon" areni.

LIVERPUL: Adrijan - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Henderson, Keita - Mane, Firmino i Salah.

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Zuma, Emerson - Žoržinjo, Kovačić, Pulišić, Barkli, Pedro - Žiru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC