• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković i Matijašević na Ostrvu: Luka se vraća!

Autor mondo.rs

Kapiten Kristal Palasa poslije godinu dana će se ponovo naći na spisku igrača nacionalnog tima.

Osmjesi govore više od riječi!

Luka Milivojević, koji je od Mundijala u Rusiji 2018. bio van reprezentacije Srbije, vratiće se "pod zastavu" pred važnu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020, protiv Portugala u Beogradu 7. septembra.

Novi selektor Ljubiša Tumbaković i sportski direktor FSS Vladimir Matijašević boravili su u radnoj posjeti Engleskoj, gdje su razgovarali sa srpskim asovima - Nemanjom Matićem, Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem.

"Razgovarali smo o okupljanju koje nas očekuje u septembru. Selektor Tumbaković je iznio svoje planove i očekivanja, stavili smo 'ad akta' neke stvari i idemo dalje, tako da se nadam da će svi biti na okupu", poručio je Matijašević.

On se, ipak, posebno osvrnuo na status "veziste" i kapitena Kristal Palasa, koji je bio u sukobu prvenstveno sa smijenjenim selektorom Mladenom Krstajićem.

"Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem. On je raspoložen, a selektor Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost i da napravimo zajedno dobru atmosferu".

"Optimisti smo pred meč sa Portugalom. Naši reprezentativci nastupaju u jakim ligama, dobri su igrači, a mi treba da napravimo dobru grupu, selektor i svi mi oko njega, jer samo tako možemo da ostvarimo dobar rezultat protiv Portugala".

Matijašević je istakao značaj jedinstvenog pristupa predstojećim izazovima, jer poslije junskog debakla u Ukrajini (5:0) treba poboljšati status na tabeli, ali i renome "orlova".

"Moramo da približimo publiku reprezentaciji, jer ovo nije klub, nego reprezentacija svih nas. Treba da svi budemo kao jedan, publika, novinari, igrači... Nadam se da će povratak igrača uticati pozitivno i da će publika doći da podrži reprezentaciju. Uvijek kada smo imali rezultat, to je bilo i zbog toga što smo imali publiku uz nas".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Selektor Ljubiša Tumbaković pun je pozitivnih utisaka...

"Jedan dio naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo obećavali, ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najprije utakmicu Kristal Palas - Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, 'gazda' u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubjedljiv... jedan od najboljih u svojoj ekipi. Razgovarali smo poslije sa Lukom i Aleksandrom Mitrovićem, a sutradan smo gledali meč Mančester junajted - Čelsi i imali veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem".

Tumbaković je naveo da je već ove nedjelje u planu nova posjeta, ovog puta igračima Bundes lige, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić.

"Nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se vidjeli u Beogradu i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih 10 dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vrijeme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski, koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lijepo prihvataju", zadovoljan je selektor.

Osim pomenutih 0:5, Srbija je u B grupi pod Krstajićevim vođstvom ostvarila dva dobra rezultata - 1:1 protiv Portugala u gostima i 4:1 protiv Litvanije.

Ukrajina vodi na tabeli sa 10 bodova iz četiri utakmice, a slijede Luksemburg 4 (4), Srbija 4 (3), Portugal 2 (2) i Litvanija 1 (3).

"Orlovi" će u septembarskom mini-ciklusu gostovati u Luksemburgu, tri dana posle derbija na stadionu "Rajko Mitić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC