• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopenhagen u 90. minutu, autogolom!

Autor mondo.rs

Igrači koji su promašili presudne penale u utorak uveče izveli su akciju ovog petka iz koje je štoper Randersa zatresao svoju mrežu i doneo i šesti trijumf šampionu Danske.

Fudbaleri Kopenhagena stigli su i do šeste pobede u prvenstvu Danske golom u 90. minutu igre na gostovanju u Randersu protiv istoimenog tima.

Akciju vrednu tri boda za maksimalan učinak i posle šeste runde šampionata odigrali su asistent Karlo Bartolec i napadač Jonas Vind, igrači koji nisu pogodili presudne penale na "Parkenu" u utorak uveče protiv Crvene zvezde.


Hrvat je bio jedan od onih koji nije pogodio udarac za prolaz dalje, a 20-godišnji danski napadač poslednji kojem je Milan Borjan odbranio šut u neponovljivoj penal seriji.


Ovog puta pronašli su put do mreže golmana Patrika Karlgrena, ali uz pomoć štopera Randersa, Matijasa Nilsena, od čije se telo odbila lopta posle Vindovog udarca glavom i završila u mreži za konačnih - 0:1 (0:0).

Iako je utisak da je lopta išla u okvir gola i posle Vindovog udarca glavom na centaršut 24-godišnjeg hrvatskog internacionalca sa desne strane, ali i da bi Šveđanin Karlgren uspeo da zaustavi taj pokušaj, u zvaničnom izveštaju sa utakmice navedeno je da je strelac jedinog (auto)gola bio Nilsen.

Vind je tako ostao sa pet pogodaka i asistencijom na šest mečeva u Superligi, dok je u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao jedan gol na četiri utakmice - onaj sa bele tačke na "Rajku Mitiću", kada je izveo čuvenu "Panenku".


Šansu da se izjednači sa liderom u nedelju od 18 časova imaće Mitjiland, koji će i sam igrati za šestu pobedu kod kuće protiv Hobra.

"Lavovi" iz Kopenhagena otvorili su 6. rundu šampionata pripremajući se za prvi od dva meča plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa letonskom Rigom narednog četvrtka.

Trener Solde Solbaken izveo je sledeću postavu: Gritebust - Bartolec, Nelson, Papajanopulos, Ovijedo (Bengtson) - Bjel (Holse), Zeka, Stage, Falk Jensen (Fišer) - Vind, Sotiriju.

Tabela: Kopenhagen (+1) 18, Mitjiland 15, Brondbi 10, Odenze 9, Sonderjiske 8, Alborg 7, Nordsjeland 7, Hobro 6, Horsens 6, Lingbi 6, Randers (+1) 5, Arhus 2, Esbjerg 1, Silkeborg 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC