• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deca tražila pobedu - Suma i Tošić im ispunili ŽELJU!

Autor mondo.rs

U najneobičnijoj utakmici koju su fudbaleri Partizana odigrali u životu, pred 5.800 dece na tribinama, zabeležena je pobeda u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Crno-beli putuju u Norvešku mnogo zadovoljniji.

 Partizan-Molde-plej-of-Liga-Evrope-UZIVO Izvor: MN PRESS


"Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu!"
, orilo se iz grla 5.800 klinaca na tribinama u Humskoj, a igrači Partizana potrudili su se da se deca kućama vrate s osmehom na licu.

Uprkos slabijem ulasku u utakmicu i primljenom golu, Partizan je bivao sve bolji i bolji na terenu, pa su za pobedu u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evropu "odgovorni" Sejduba Suma i Zoran Tošić, strelci pogodaka u 43. i 84. minutu utakmice.

Njih dvojica su učestvovali u akciji za prvi gol, ubrzo posle vođstva Moldea, kada je "Bambi" uposlio Gvinejca, dok je Tošić doneo pobedu posle akcije sa Asanom i Uroševićem.

Vredi istaći i da su crno-beli na ovoj utakmici bili lišeni usluga odličnog štopera Bojana Ostojića, dok smo videli i debi Bibrasa Natha, koji je za samo dvadesetak minuta na terenu pokazao da ima fudbal u "malom prstu", lako je povezao redove svog tima...

Miloševićev ne ide potpuno opušten na revanš u Molde za sedam dana (29. avgust), ali ima sasvim solidan rezultat, posebno ako se uzme u obzir tradicija sa Skandinavcima.

PARTIZAN - MOLDE
2:1 (1:1)
/Suma 45+1, Tošić 84 - Goli 43/

Gosti iz Norveške došli su u Humsku bez namere da se brane i čekaju domaćina da prvi povuče potez i odmah je bilo jasno da ćemo videti "otvorenu" utakmicu, a prvi pokušaj imao je Ejkrem kada je njegov šut u poslednjem trenutku zaustavio Stojković, koga je mučila ne tako disciplinovana odbrana crno-belih, posebno desna strana...

Po njoj je viđen i odličan prodor Knudsona, kada se Džejms okliznuo i nije šutnuo, ali grešku nije napravio i rezervista Goli, kada je nanizao Miletića i Vujačića i pogodio za 1:0 u 43. minutu.

Partizan je igrao solidno na polovini Moldea kada bi presekao njihove akcije u korenu, najzapaženiji je bio Filip Stevanović koji je pokušao iz daljine da ugrozi Kraniksa, ali u igri crno-belih nedostajalo je da u kontinuitetu pritiskaju goste.

Nije bilo dovoljno odlučnosti sve do 0:1, da bi odmah posle toga lepo sarađivali Tošić i Suma, a Gvinejac je lepim golom nastavio uspešan niz i sprečio Molde da vodi na poluvremenu.

Iako je Partizan u nastavku češće boravio na polovini Moldea bilo je potrebno mnogo vremena za novu opasnost pred golom Kraniksa... Golman Norvežana je u 80. minutu prvo odbranio šut upornom Uroševiću, a potom gledao kako Asano sa pet metara promašuje prazan gol.

Ipak, od ulaska Natha u igru bilo je jasno da je igra Partizana mnogo bolje "povezana", a taj period crno-beli su pretvorili u gol preko Tošića.

Od njega je krenula akcija i ušao je s boka u sredinu, odložio loptu za Asana, koji je brzo prosledio na bok za Uroševića, a levi bek Partizana našao je "Bambija" na pet metara, odakle iskusnom fudbaleru nije bilo teško da smesti loptu u mrežu.

Za kraj je Stojković zabeležio dve intervencije i sačuvao pobedu za Partizan koji na revanš neće putovati potpuno bezbrižan, ali neće biti ni ukočeni. Imaju dobar rezultat.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vujačić, Pavlović, Urošević - Stevanović (od 60. Asano), Šćekić, Zdjelar, Tošić - Suma (od 73. Natho) - Sadik.

MOLDE: Kraninks - Haraldseid, Bjernbak, Gabrijelsen, Foren - Husein, Aursnes, Helštad, Volf Ejkrem (od 68. Elingsen), Knudson (od 33. Goli, od 83. Mustrem) - Džejms.

Meč je sudio mađarski arbitar Viktor Kašai.

IZ MINUT U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90' - Nadoknada od četiri minuta!

87' -
Stojković u poslednji čas uklizava i sprečava Mustrema u šansi.

81' - GOOOOOOL! TOŠIĆ! PARTIZAN VODI! 2:1!

Sjajna akcija Partizana za vođstvo u Humskoj, baš kao što su navijači i tražili... Tošić je ušao u sredinu, razmenio pas sa Asanom, lopta je otišla na bok ka odličnom Uroševiću, a levi bek crno-belih je uposlio Tošića za veliko slavlje u Humskoj.

78' - Asano!

Uporni bek Urošević je "probio" kroz odbranu Moldea, odbranjen mu je šut, lopta se potom odbila do Asana na drugoj strani, ali je užasno zahvatio loptu i promašio prazan gol sa pet metara.

77' - Prvi put na meču videli smo prodor Asana u situaciji "jedan na jedan", ali njegovu odličnu loptu ne koristi Ognjen Ožegović. Promašio je, prošla mu je ispod noge... U nastavku šut Natha, pravo u Ožegovića.

75' -
Ožegović pravi faul, smatra da je nad njim bio, a zbog prigovora je kažnjen trener Savo Milošević koji je dobio žuti karton zbog toga.

73' -
Suma izlazi iz igre, debituje Natho.

68' -
Najbolji igrač norveškog tima Ejkrem izlazi iz igre, menja ga Elingsen. Goliju i Zdjelaru po karton zbog međusobnog koškanja...

61' -
Prvi do šanse u nastavku ipak Molde, intervenisao je Stojković... Džejms je probao iskosa, ali golman Partizana na pravom mestu. Asano menja Stevanovića. Zanimljiv snimak sa tribina, zamenjeni Sadik TELEFONIRA dok sedi na ogradi na tribinama.

Izvor: MONDO/Arena



59' -
Partizan bliže golu Moldea na početku drugog poluvremena, tu je i visok presing, ali i dalje bez šansi na obe strane. Videćemo da li će se nešto promeniti ulaskom Asana koji se sprema da uđe u igru...

50' -
Žuti karton za Džejmsa koji je u predelu lica gurnuo Vujačića.

46' -
Neprimetnog Sadika menja Ožegović, strelac na meču protiv Rada.

45+3' -
Kraj prvog poluvremena u kom nije bilo dešavanja sve do same završnice kada smo videli dva gola, po jedan na obe strane...

45' - GOOOOL! SUMA! 1:1! PARTIZAN JE IZJEDNAČIO!

Kao da je primljeni gol bio potreban da bi Partizan počeo da igra bolje. Zoran Tošić je dobio loptu na desnoj strani, video je Sumu, uposlio ga, a omaleni fudbaler iz Gvineje se okrenuo oko svog čuvara i postigao sjajan gol.

Izjednačenje u pravom trenutku...


43' - GOL! GOLI! MOLDE VODI 1:0!

Molde je bolju igru u dosadašnjem delu utakmice "naplatio" golom.

Vrlo brzo su sa desnog boka došli na desni, Goli je dva puta izdriblao Miletića, nije mogao da ga zaustavi ni Vujačić, a njegov udarac se od stative odbio u mrežu gola Vladimira Stojkovića koji nije mogao ništa...


39' -
Igor Vujačić se dobro iskrao na pas, ali je ipak dosuđen ofsajd posle prekida Tošića. Partizan nikako da u kontinuitetu "stisne" rivala.

33' -
Knudson ne može da nastavi utakmicu, menja ga Goli.

29' -
Duga akcija Partizana i odlična lopta Zdjelara za Sadika, ali "zaspao" je napadač crno-belih u ofsajdu, tako da i da je bio precizniji - pogodak ne bi važio.

25' - Džejms!

Odlična akcija Moldea po levoj strani, ponovo je "ispao" Miletić, uspeli su gosti da ubace loptu i u kazneni prostor, ali se okliznuo Džejms. Povredio se Knudson, ostao je da leži na travi posle starta Vujačića...

19' -
Pada pritisak Moldea čiji igrači sve više greše, pa su sada Partizanu poklonili korner.

Izvor: MN PRESS


12' - Stojković!

Velika odbrana golmana Partizana posle odlične akcije Moldea koju je hteo da završi Ejkrem, činilo se da će lopta proći "ispod" njega, ali Stojković poslednjim naporima uspeva da zaustavi ovaj šut.

7' -
Filip Stevanović prolazi pored dvojice igrača Moldea i uspeva da šutira, ali brani ovo Kraninks.

5' -
Ofanzivan početak Moldea u Humskoj dok mladi navijači Partizana aktivno učestvuju i bodre svoje miljenike. "Mi smo grobari, najjači smo najjači", čuje se na stadionu. Zvanično 5.780 klinaca je na tribinama!

1' -
Meč je počeo!

- FOTO/VIDEO: Pogledajte kako je bilo pred početak utakmice u Humskoj!

- Milorad Vučelić je prokomentarisao mogući dolazak Leonarda.

- Pogledajte izlazak igrača na teren uz dečju pesmu i graju!


- Čitanje sastava na stadionu Partizana uz dečju graju!


- Ovako je trenutno na stadionu...

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Pogledajte kako "klinci" dolaze na stadion u Humskoj...

Partizan deca
Izvor: YouTube/TV Partiza


- Na klupi su N. Stevanović, Brežančić, L. Pavlović, Natho, Asano, Lutovac i Ožegović.


- Partizan i Molde nikada do sada nisu igrali.

- Nezvanično, Bojan Ostojić NEĆE početi današnji meč zbog povrede.

- Zbog kazne UEFA na današnjoj utakmici neće biti navijača, ali hoće dece iz školica fudbala koje su dobile dozvolu da dođu u Humsku.

Ovako su tekle pripreme za polazak u Humsku u jednoj školici
Izvor: Mondo/Čitalac Monda

- Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko snimaka klinaca iz fudbalskih škola koja su autobusima krenuli za Beograd na utakmicu. Pogledajte OVDE jedan od snimaka.

- Savo Milošević je pred utakmicu sa Moldeom obećao jedno, da će Partizan NAPASTI!

- Tradicija je na strani Partizana kada su u pitanju Skandinavci. Prolaze UVEK!

- Pojačanje crno-belih Bibras Natho se očekuje u sastavu...

- Šef struke Moldea je pred meč u Beogradu, drugi put ove sezone, imao zanimljivu opasku o tome kako postaju "beogradski klub".

Anketa

Da li će Partizan uspeti da "izbaci" Molde i plasira se u grupnu fazu Lige Evrope?

  • Hoće, bez problema!

    17.65% (3)

  • Plasiraće se, ali neće biti lako

    76.47% (13)

  • Ne, Molde će proći dalje

    5.88% (1)



N    A     J     A     V     A

Partizan je preskočio Konas Ki i Malatiju, ali sada je pred njima najveći zadatak do sada. Kako bi se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope biće potrebno "izbaciti" neugodni Molde, koji je trenutni lider šampionata Norveške.

Crno-beli igraju odlično kod kuće i zbog toga žele da ostave odličan utisak u prvom susretu protiv Skandinavaca, kako bi opuštenije mogli da odu na revanš za sedam dana...

Potrebno je dobru igru potvrditi i kroz ubedljiv rezultat, pošto je i 3:1 protiv Malatije bilo nedovoljno za mirnoću na gostovanju, naročito što je "valjak" rano i naivno primio gol i potom imao problema u organizaciji napada. Međutim, Partizan je izdržao sve, da bi Milošević pre nekoliko dana rekao da mu je revanš u Turskoj draža utakmica nego ona u Beogradu, jer...

"... kada imate  mnogo stvari protiv sebe i kada ne igrate svoj najbolji fudbal a dođete do rezulzata to rade velike i ozbiljne ekipe".

Bolju igru potvrdili su samo koji dan kasnije u meču protiv Rada, u kom je blistao Filip Stevanović, a Savo Milošević će se nadati da će to lice njegovi igrači pokazati i danas.

Moraće bez podrške navijača i Bojana Ostojića, ali će zato na tribinama biti hiljade dece koja će na svoj način podržati Partizan na putu ka pobedi i novom plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, nakon jedne sezone pauze.

PARTIZAN SA SKANDINAVCIMA

1983/1984, Kup šampiona, 1. kolo: Partizan - Viking (Norveška) 5:1, 0:0
2002/2003, Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija: Partizan - Hamarbi (Švedska) 4:0, 1:1
2003/2004, Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija: Partizan - Đurgarden (Švedska) 1:1, 2:2
2010/2011, Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija: Partizan - Helsinki (Finska) 3:0, 2:1
2012/2013, Liga Evrope, plej-of: Partizan - Tromso (Norveška) 1:0, 2:3
2014/2015, Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija: Partizan - Tornšavn (Farska Ostrva) 3:0, 3:1

Pobeda: 9 Nerešenih: 4 Poraza: 1

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goško

Bravo Partizane "lavljeg srca"...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC