• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hurem pred Gruziju: Pobjedom početi kvalifikacije!

Autor mondo.ba

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće devet pobjednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok ostale ekipe koje zauzmu drugo mjesto moraju da igraju baraž.

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjim mečom protiv selekcije Gruzije otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

U ovoj grupi još se nalaze Danska, Italija, Izrael i Malta, a direktan plasman na kontinentalnu smotru izboriće devet pobjednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija moraće kroz baraž da se izbori za svoje mjesto na turniru.

"Tim je jako motivisan da kvalifikacije počne pobjedom. Svi isto želimo i ta bi nam tri boda jako pomogla da stvorimo ambijent oko reprezentacije", rekla je na današnjoj konferenciji za novinare selektorka Samira Hurem, koja je dodala kako vjeruje u domaći teren, svoje igračice te činjenicu da se bh. tim na rang-listi nalazi ispred sutrašnjeg rivala.

Hendikep je što neće moći računati na kapitena Lidiju Kuliš, koja je povrijeđena te koja je potpisala i ugovor za novi klub, italijanski Milan.

Smatra kako je neiskustvo njenog tima hendikep u ovim kvalifikacijama u kojim će im rivali biti favorizirane selekcije Danske i Italije, zatim Izraela te Malte, protiv koje će bh. fudbalerke igrati 3. septembra u Sarajevu.

"Svi smo jedva čekali da krene ovaj takmičarski period, da možemo da se borimo za bodove i da pokažemo šta ovaj tim može. Bez obzira na godine, ekipa ima jako velik potencijal. Daćemo sve od sebe da sutra osvojimo tri boda, a onda i u Sarajevu protiv Malte", kazala je Nikolić, od koje se očekuje da bude najveća opasnost po gol Gruzije.

"Očekujemo puno od ove utakmice. Očekujemo tri boda, ali respektujemo i naše protivnice", istakla je Melisa Hasanbegović.

Utakmica se igra u trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, a početak je zakazan za 17 časova.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EURO 2021

BiH – Gruzija (30.8.2019.)

BiH – Malta (3.9.2019.)

Danska – BiH (4.10.2019.)

Italija - BiH (8.10.2019.)

Izrael – BiH (12.11.2019.)

BiH – Izrael (5.3.2020.)

Malta – BiH (10.3.2020.)

BiH – Danska (9.4.2020.)

BiH – Italija (14.4.2020.)

Gruzija – BiH (22.9.2020.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC