• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena sjednica IO FS RS: A gdje su vam potpisi?

Autor mondo.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević odbio je mogućnost sazivanja sjednice Izvršnog odbora FS RS, koju su tražili šestorica članova IO, jer je zahtjev stigao elektronskom poštom.

 Mile Kovačević odbacio zahtjev za održavanje sjednice IO FS RS  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO

  Nakon što je čak 43 člana Skupštine saveza zatražilo vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnom reda u kojom bi se raspravljalo o povjerenju prvom čovjeku fudbala Srpske, Mile Kovačević je za MONDO istakao da će svi zahtjevi biti sprovedeni ukoliko su u skladu sa Statutom.

"Sve što je u skladu sa Statutom Fudbalskog saveza Republike Srpske, a koji je pravljen na standardima FIFA i UEFA, biće provedeno, a ono što nije, to neće imati nikakve posljedice", rekao je Kovačević našem portalu.

Kovačević za MONDO: Srušiće FS RS, ne mene!

Osim delegata u Skupštini, šest članova Izvršnog odbora FS RS takođe je zatražilo održavanje hitne sjednice, ali je sudeći po Kovačevićevom odgovoru, koji je u našem posjedu, predsjednik FS RS je odbacio i njihov zahtjev.

Kovačevićev odgovor prenosimo u cjelosti uz dodatak člana 36. Statuta FS RS.

Član 36.

1. Izvršni odbor sastaje se po pravilu jednom mjesečno. Sjednicu saziva i njome predsjedava Predsjednik. Generalni sekretar takve pozive šalje svim članovima, sa datumom, mjestom i vremenom održavanja najmanje sedam (7) dana prije sastanka. Na pismeni zahtjev najmanje šest (6) članova, Predsjednik je dužan sazvati sjednicu Izvršnog odbora FS RS, koja se mora održati u narednih sedam (7) dana.

2. Članovi Izvršnog odbora FS RS mogu dostaviti Generalnom teme za dnevni red, uključujući i kratko obrazloženje, najmanje deset (10) radnih dana prije održavanja sjednice.

3. Generalni sekretar, konačni dnevni red koji je odobrio Predsjednik, dostavlja članovima IO FS RS najmanje sedam dana prije sjednice

4. Sjednica Izvršnog odbora nije otvorena za javnost. Izvršni odbor može pozvati treća lica da prisustvuju sjednici Izvršnog odbora. Treća lica nemaju pravo glasa, ali im je dozvoljeno da izraze svoje mišljenje uz dozvolu Izvršnog odbora.

5. Generalni sekretar prisustvuje sjednicama Izvršnog odbora u konsultativnom svojstvu

"Poštovana gospodo, članovi Izvršnog odbora,

Primio sam naslovljeni zahtjev u kojem dio članova Izvršnog odbora FS RS zahtijeva sazivanje vanredne sjednice IO FS RS.

Sama mogućnost sazivanja vanredne sjednice IO FS RS dozvoljena je u skladu sa odredbama člana 36. Statuta FS RS.

Vršeći neposredni uvid u sam zahtjev, konstatovao sam da isti nije potpisan od strane članova IO FS RS, već da je isti dostavljen putem elektronske pošte.

Da bi otklonili formalno-pravne pretpostavke za sazivanje vanredne sjednice, potrebno je da navedeni zahtjev bude lično potpisan od strane podnosilaca zahtjeva uz ispunjenje ostalih potrebnih formalnih pretpostavki u smislu sadržaja Dnevnog reda i sličnog, a koji su uslov za održavanje vanredne sjednice IO FS RS.

Cijeneći navedeno, obavezni ste predmetni zahtjev dostaviti lično potpisan kako bih mogao postupati po istom.

S poštovanjem", navedeno je u odgovoru na zahtjev o vanrednoj sjednici koju je potpisao predsjednik FS RS Mile Kovačević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC