• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić, Stojković i Ivanović sa "olimpijcima"

Za duel sa Kinezima sledeće srede u Beogradu, pored momaka rođenih 1985. godine i mlađih, pozvan i trio seniorskih reprezentativaca.

 Žigić, Stojković i Ivanović sa "olimpijcima"  Izvor: MONDO

Selektor seniorske, ali i olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić saopštio je u sredu spisak fudbalera za prijateljsku utakmicu sa Kinom, koja će 23. aprila biti odigrana u Beogradu.

Pravo nastupa na Olimpijskim igrama imaju fudbaleri rođeni 1985. godine i kasnije, kao i trojica starijih igrača.

Najiskusniji u Đukićevom timu za duel sa Kinom, domaćinom ovogodišnjih Olimpijskih igara, biće golman Sportinga iz Lisabona Vladimir Stojković, štoper Čelsija Branislav Ivanović i napadač Valensije Nikola Žigić.

"To su igrači koji su nam interesantni i za 'A' tim, igrači koji bi mogli da budu stub tima jednog dana. Takođe, igrači koji u klubovima imaju malu minutažu, pa su ovakve utakmice prilike da proverimo njihovu formu", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Đukić je istakao da je pri sastavljanju tima imao velike probleme, pošto 23. april nije zvaničan termin Svetske fudbalske federacije (FIFA) za prijateljske utakmice, pa klubovi nemaju obavezu da igračima dozvole da igraju za nacionalne timove svojih zemalja.

"Načelno imamo dogovor sa klubovima svih pozvanih igrača, ali bi moglo da dođe do promena u slučaju povreda u njihovim ekipama. Zadovoljan sam, ipak, što smo oformili kvalitetan tim i što ćemo imati priliku da stvorimo sliku o njemu i stvarima koje treba unaprediti", kazao je Đukić.

Žreb za fudbalski turnir Olimpijskih igara biće održan u nedelju u 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

"Nemam prioritete. Sve su to jake ekipe i ni sa kim neće biti lako", kazao je Đukić, koji će sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije u petak otputovati u Peking.

"Sa Italijom, Holandijom i Belgijom, ostalim evropskim predstavnicima u Pekingu, pokušaćemo da ubedimo FIFU da reguliše problem sa klubovima. Trebalo bi ili da obavežu klubove da dozvole igračima da igraju u Pekingu ili ni da ne bude trojice starijih igrača", naveo je srpski selektor.

"Ovako se stvara nejednakost. Neki jači savezi sigurno će uspeti da dovedu starije igrače", istakao je Đukić, dok je portparol FSS Aleksandar Bošković rekao da očekuje i podršku južnoameričkih saveza, koji imaju mnogo igrača po Evropi.

SPISAK OLIMPIJSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA MEČ SA KINOM:

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting Lisabon), Saša Stamenković (Napredak).

Odbrambeni fudbaleri: Marko Jovanović (Partizan), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Slobodan Rajković (PSV Ajdhoven), Branislav Ivanović (Čelsi), Nenad Tomović (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Lacio), Ivan Obradović (Partizan).

Fudbaleri sredine terena: Milan Smiljanić (Espanjol), Nikola Gulan (Sampdorija), Predrag Pavlović (Napredak), Dušan Tadić (Vojvodina), Ljubomir Fejsa (Hajduk), Zoran Tošić (Partizan), Nikola Petković (Genčlerbirligi).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Đorđe Rakić (Salcburg), Andrija Kaluđerović (OFK Beograd).

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC