• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najbolji sarajevski derbi nakon rata"

Autor mondo.ba

Treneri Željezničara i Sarajeva, Amar Osim i Husref Musemić, složni u ocjeni da je 119. derbi bio jedan od najboljih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

  Željo je na startu imao gol minusa, potom je preokrenuo, pa "bordo" tim izjednačio, da bi potom sa još tri pogotka plavi zapečatili sudbinu gradskog rivala u 119. međusobnom prvenstvenom dvoboju (5:2).

"Spektakularna utakmica zahvaljujući dva dobra protivnika u dobrom ambijentu kojeg su stvorile obje navijačke grupe. Vjerovatno najbolji derbi nakon rata, mi smo bili konkretniji, spretniji, zaslužili smo pobjedu, možda ne sa tri razlike, ali smo je zaslužili. Mislim da nije trebalo biti 2:2 na poluvremenu jer smo bili bolji. Igrali smo protiv odličnog protivnika i željeli smo nastaviti igrati na normalan način, dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, nije po meni drugo poluvrijeme bilo različito od prvog. Zapamtio bih od svega atmosferu, spektakl, borbu na terenu, ovaj put smo mi bili sretniji, imamo 26 kola da se 'šopamo' sa Zrinjskim i Sarajevom. Teško je reći nakon 5:2 čime nisam zadovoljan, ali sad pričati o nekim stvarima koje nisu okej je deplasirano", izjavio je Osim.

Njegov kolega sa klupe Sarajeva Husref Musemić smatra da je Željo zasluženo stigao do trijumfa.

"Dobra utakmica sa puna golova. Nismo uspjeli da budemo malo pametniji i da igramo malo bolje. Željezničar je sasvim zasluženo pobijedio, bio je bolji i zasluženo dobio. Nama u sredini terena fali puno igrača i pokušavamo sa nekim rokadama da to pokrijemo, očito je da to nismo uspijeli. Nadam se oporavku nekih igrača da ćemo se mi osvježiti i da ćemo u nastavku prvenstva biti drugačiji", rekao je Musemić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Po cemu

Volio bih znati po cemu je najbolji? Po paroli Alije Izetbegovica, po ratnim zastavama, po paroli markale ili sovinistickom skandiranju? Da je obrnuta situacija ne bi mogao zivjeti od Federalnih medija koji bi trazili kazne za klub iz RS a nasi mediji govore divan derbi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC