• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Lord Bendtner” se vratio kući

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Danski fudbaler koji se proslavio u Arsenalu potpisao je za Kopenhagen, klub iz svog rodnog grada, kojeg je Crvena Zvezda izbacila u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Niklas Bendtner kao klinac trenirao je u klubu Tarnbi, potom za Kopenhagen Boldklub, filijalu Kopenhagena, ali za najtrofejniji danski klub nikada nije zaigrao pošto je kao 16-godišnjak otišao u akademiju londonskog Arsenala.

Ipak, 15 godina kasnije, Bendtner će zaigrati za Kopenhagen, u koji je stigao iz norveškog Rozenborga s kojim je osvojio dve titule šampiona Norveške te odigrao 86 utakmica uz 35 pogodaka.

"Znam da je ovo veoma posebna prilika i učiniću sve što je u mojoj moći da je iskoristim u naredna četiri mjeseca", rekao je Bendtner, koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

"Kada sam otišao od kuće sa 16 godina bilo je mnogo toga što nisam znao. Sada, 15 godina kasnije, iskreno mogu reći da se osjećam većim nego što sam sanjao da ću biti. Uopšte se nisam zasitio fudbala. Gladan sam i motivisan kao nikada do sada", zaključio je 31-godišnji Bendtner.

U Arsenalu je proveo devet godina, a u tom periodu je bio na nekoliko pozajmica pa je igrao za Birminge, Sanderlend i Juventus. Potom je 2014. godine napustio London i prešao u Volfsburg, da bi se dvije godine kasnije vratio na ostrvo potpisavši za Notingem Forest.

Od marta 2017. godine igrao je za Rozenborg, da bi se pred kraj ovog ljeta konačno vratio tamo gdje je počeo karijeru. Bendtner je za reprezentaciju Danske odigrao 81 utakmicu i postigao 30 golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC