• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Majmunski krici su vrsta poštovanja"

Autor mondo.rs

Neverovatno saopštenje navijača Intera koji nisu stali u odbranu svog fudbalera koji je ponovo meta rasističkih uvreda.

Novi rasistički skandal "trese" Italiju.

Romelu Lukaku, napadač "nerazura", u nedelju je postigao pobedonosni gol iz penala protiv Kaljarija, a protivnički navijači vređali su ga oponašajući majmunske krike. Belgijski fudbaler je posle toga pozvao svetske fudbalske čelnike da pojačaju borbu protiv rasizma.

Navijači Intera saopštili su danas da majmunski krici koji su navijači Kaljarija uputili Belgijancu, verovali ili ne, "nisu rasizam već neka vrsta poštovanja".

Navijači Intera poslali su svom fudbaleru otvoreno pismo u kome su naveli da "Italijani nisu rasisti".

"Žao nam je što si mislio da je ono što se dogodilo u Kaljariju rasizam. Moraš da shvatiš da Italija nije kao mnoge evropske zemlje u kojima je rasizam pravi problem. Razumemo da je to moglo da ti izgleda kao rasizam, ali to nije tako. U Italiji koristimo neke 'načine' samo da bismo 'pomogli našem timu' i pokušavamo da unervozimo protivnike, ne zbog rasizma, nego da ih poremetimo", navodi se u pismu.

"Molimo te da stav italijanskih navijača shvatiš kao neku vrstu poštovanja zbog činjenice da se oni plaše tebe i golova koje bi mogao da postigneš protiv njihovih ekipa, a ne zato što te mrze ili su rasisti", piše na Fejsbuk stranici navijača Intera.

Posle gola Lukaku je zastao i gledao u navijače iza gola koji su ga vređali. Njegov saigrač Milan Škrinijar stavio je kažiprst preko usta i pokazao navijačima da prestanu.

Navijači Kaljarija su prošle godine na rasnoj osnovi vređali tadašnjeg fudbalera Juventusa tamnoputog Mojzea Kina, a pre toga i Bleza Matuidija, dok se skandali na Sardiniji provlače deset godina unazad, a odgovarajućih kazni nema.

Čelnici Serije A nisu kaznili Kaljari zbog rasizma navijača, uprkos tome što su priznali da je takvo ponašanje ponižavajuće.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC