• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finska izjednačila primanja fudbalera i fudbalerki

Autor mondo.ba

U praksi bi to značilo da će fudbaleri i fudbalerke finskih selekcija dobiti iste iznose za pobjede i remije tokom nastupa u dresu Finske.

Ženska reprezentacija Finske postigla je istorijski dogovor s Fudbalskim savezom Finske kojim će finske igračice biti plaćene isto kao i njihove muške kolege, prenijela je agencija "Anadolija".

U praksi bi to značilo da će fudbaleri i fudbalerke finskih selekcija dobiti iste iznose za pobjede i remije tokom nastupa u dresu Finske.

Ženske reprezentativke vodile su dugu borbu kako bi stekle iste uslove u ugovorima kao i istu nadoknadu koja važi za njihove muške kolege u reprezentaciji.

Linda Salstrom, fudbalerka Pariza, istakla je da je ovo veliki dan za žene u Finskoj i za finski fudbal.

"Osjećam se ponosnom što sam finska fudbalerka. Pored naših zajedničkih snova i ciljeva, sada dijelimo iste uslove ugovora u A selekcijama Finske", rekla je Salstrom.

Tinja-Rika Korpela, golman i kapiten finske reprezentacije, izjavila je da njihove kolege iz reprezentacije možda ne bi ni primijetili tu novčanu razliku, napominjući da ipak za njene koleginice svakih stotinu evra znači mnogo.

Tim Sparv, kapiten muške selekcije Finske, istakao je da je ovaj korak vrlo važan za finski fudbal i finsko društvo u cjelini.

"Zaista sam sretan zbog naše ženske selekcije. Finski savez je ovim napravio pionirski korak u fudbalu", izjavio je Sparv.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC