• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Daleko od toga da je Ronaldo jedina opasnost..."

Autor mondo.rs

''Imaju nekoliko vrhunskih fudbalera u svakoj liniji tima. Nadam se da ćemo uspjeti da im se suprotstavimo i da ćemo doći do pozitivnog rezultata u duelu protiv prvog favorita u grupi'', istakao je Milinković-Savić.

Od igre Sergeja Milinković-Savića mnogo će zavisiti razvoj situacije na sredini terena tokom duela Srbije i Portugala u subotu uveče na stadionu Crvene zvezde.

Momak koji je proglašen za najboljeg vezistu italijanske Serije A vodiće žestoku borbu sa pulenima Fernanda Santoša i pokušaće da donese prevlast u trenucima kada se bude lomio rezultat.

Zajedno sa kolegom iz reprezentacije Nikolom Maksimovićem, Sergej je u utorak oduševio navijače jer je izašao na ulice Beograda i dijelio ulaznice i dresove pobjednicima u nagradnoj igri, slučajnim prolaznicima i stanarima okolnih zgrada.

"Imao sam priliku na licu mjesta da se uvjerim da je interesovanje za utakmicu protiv prvaka Evrope ogromno i uopšte ne sumnjam da će stadion biti pun. Drago mi je što sam na ovaj način obradovao naše navijače, prije svega one najmlađe koji su bili zbunjeni i u prvi mah nisu znali o čemu se radi. Nadam se da smo im Nikola i ja uljepšali dan i da će zajedno sa svojim roditeljima doći na tribine da nas bodre u veoma teškoj utakmici", rekao je u intervjuu za agenciju Anadolija Sergej Milinković-Savić.

Od kako se osamostalila 2006. godine, Srbija nema pobjedu protiv reprezentacije Portugala. Zabilježila je dva remija i dva minimalna poraza, uz gol razliku 5:7.

"Ne sjećam se svih strijelaca za našu reprezentaciju u duelima sa Portugalom. Znam da je Matić dao onaj sjajan gol u Lisabonu kada smo izgubili sa 2:1. Prije toga je i Bane Ivanović pogodio u remiju 1:1. U Beogradu je Bambi Tošić bio precizan... zatim Boško Janković... i taj peti mi ne pada na pamet... a da, Tadić. Kako sam zaboravio, pa to je ova posljednja utakmica kada smo remizirali u Lisabonu, a Duća pogodio sa bijele tačke", govorio je Milinković-Savić.

Izvor: MN PRESS

U toj utakmici kojom je Srbija otvorila kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, Kristijano Ronaldo se povrijedio već na početku susreta i morao je da napusti igru.

"Daleko od toga da je Ronaldo jedina opasnost po naš gol. Imaju nekoliko vrhunskih fudbalera u svakoj liniji tima. Nadam se da ćemo uspjeti da im se suprotstavimo i da ćemo doći do pozitivnog rezultata u duelu protiv prvog favorita u grupi", istakao je Milinković-Savić.

Iza Sergeja je još jedno vrelo ljeto u kome su ga selili od Mančester junajteda, preko Juventusa, do Real Madrida. A on je na kraju ostao u Laciju i krenuo u trku za nove trofeje.

"Za ove četiri godine koliko sam u Rimu, osvojio sam dva trofeja i nadam se da ću ove sezone obogatiti riznicu. Pisalo se i pričalo da ću otići, ali ne smeta mi što sam ostao jer je Lacio klub u kome se veoma lijepo osjećam. Prošlog ljeta je bila drugačija situacija, vladala je mnogo veća medijska pompa oko mog transfera. Sada je lakše, fino sam odmorio, spremio se onako kako su to ljudi iz kluba tražili od mene i mislim da će ova sezona biti još bolja u odnosu na prethodnu", smatra Milinković-Savić.

Razvoj događaja u prva dva kola, obećava spektakularnu sezonu u italijanskoj Seriji A.

"Gledali smo u karantinu prenos iz Torina, gdje su Juventus i Napoli odigrali jednu fantastičnu utakmicu. Mi smo dan kasnije izašli na teren u 'Derbiju dela Kapitale' protiv Rome i mislim da smo zaslužili više od jednog boda. Krivo mi je što sam skrivio penal jer se ne dešava često da budem u takvoj situaciji. Promijenjena su pravila i sada moramo da budemo još oprezniji i da vodimo računa gdje držimo ruke kada smo u svom šesnaestercu. Dovoljno je da ruka bude malo podignuta i da dođe do kontakta sa loptom, sudije će uvijek svirati penal. Iskupio sam se u nastavku utakmice i pomogao Luisu Albertu da postigne izjednačujući gol za Lacio. Kolarov je bio nonšalantan u tom duelu i dozvolio mi da mu oduzmem loptu. Nije mi zamjerio i nije mi ništa rekao poslije utakmice", pričao je Milinković-Savić.

Možda je konačno kucnuo čas da šampionska trka na Apeninima dobije neizvjesniji i uzbudljiviji tok.

"Inter ima veoma jaku ekipu, Napoli je takođe u najužem krugu favorita. Nadam se da će titula promijeniti vlasnika. Juventus je osam sezona zaredom neprikosnoven i red je da ga neko skine sa trona", izjavio je Milinković-Savić.

Nije isključeno da će i srpsko prvenstvo ove sezone imati dramatičniju završnicu, pod uslovom da Sergejev bivši klub nastavi u pobjedničkom ritmu iz prvih nekoliko kola.

"Redovno pratim utakmice Vojvodine. Drago mi je što se Lalatović vratio na klupu i što je krenuo sa sjajnim rezultatima. Samo neka tako nastavi. Za srpski fudbal je fenomenalna stvar što su se Zvezda i Partizan plasirali u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope. Dobili su rivale po mjeri i ukoliko pruže maksimum, mogu i jedni i drugi do novih podviga na međunarodnoj sceni. Lacio je takođe izvukao atraktivnu grupu, naš cilj je za početak plasman u nokaut fazu, a poslije ćemo pokušati da doguramo što dalje", rekao je Milinković-Savić.

Šetajući ulicama Beograda, Sergej je naletio na obožavaoca koji mu je poželio da se što pre proda u neki veliki evropski klub, dok se Maksimović nadovezao riječima da njegov saigrač iz reprezentacije i dalje vrijedi 100 miliona evra.

"Već dvije godine slušam priče o ciframa od kojih se vrti u glavi. U početku nije bilo lako, ojsećao sam određeni pritisak. Sada sam već navikao, idem dalje, guram. Taman je predsjednik Lotito spustio cijenu za moje obeštećenje, a Maksa (Nikola Maksimović, op.aut) je sada vraća na 100 miliona. Vidjećemo, ne opterećujem se. Potpuno sam posvećen Laciju i izazovima u novoj sezoni", kazao je Milinković-Savić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC