• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska i Kejn razbili Bugare, Island bi na EURO

Autor mondo.rs

Englezi na Vembliju savladali naše komšije, Island bez imalo problema stigao do četvrte pobede.

Engleska je ponovo na čelu grupe A kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine i to sa utakmicom manje u odnosu na najbliže rivale. Oni su savladali Bugarsku bez ikakvih problema i tako upisali i treći trijumf u isto toliko mečeva - 3:0.

Engleska se poigravala Bugarskom, a posebno je uživao Hari Kejn. Napadač Totenhema je postigao het-trik, dok je bio i asistent za pogodak Rahima Sterlinga.

Kejn je "otvorio" rapsodiju golom u 24. minutu, kada mu je upravo Sterling lepo asistirao. Otišlo se sa 1:0 na poluvreme, ali već je posle četiri minuta prednost bila duplirana. Jedan igrač Bugarske je krajnje nepotrebno napravio jedanaesterac, koji je Kejn lako pretvorio u gol.

Već u 55. minutu je Kejn "uzvratio uslugu" igraču Mančester Sitija, da bi Kejn ponovo sa penala postigao gol, ovoga puta u 73. minutu. Moglo je lako do kraja meča da bude i više golova u mreži Plamena Ilijeva, ali je Bugarin imao nekoliko dobrih intervencija.

Engleska sada ima maksimalnih devet bodova posle svoja tri meča, dok su iza njih selekcija takozvanog Kosova sa osam bodova iz četiri meča. Češka ima šest bodova, a Bugarska i Crna Gora po dva.

A na krajnjem severu Evrope, Island je nastavio pohod ka drugom uzastopnom plasmanu na Evropsko prvenstvu, a trećem uzastopnom na velikim takmičenjima. Ispostavilo se da Moldavija nije bila težak zalogaj za Gilfija Sigurdsona i ekipu, pošto su bili ispraćeni sa tri pogotka u svojoj mreži - 3:0.

Kolbajn Sigtorson je posle pola sata igre bio taj koji je doneo vođstvo domaćinu i tim rezultatom se otišlo na odmor. Sve vreme su Islanđani imali potpunu inicijativu, napadali su bez prestanka i do drugog gola su stigli u ranoj fazi drugog poluvremena.

Birkir Bjarnason je u 55. minutu duplirao prednost, da bi konačan rezultat i laku pobedu potvrdio Jon Bodvarson. Island je time ostvario četvrti trijumf u petom meču kvalifikacija, čime je pokazao i Turskoj i Francuskoj da neće odustati od žestoke borbe za dva mesta na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko te dve selekcije ostvare očekivane pobede protiv Andore, odnosno Albanije, i one će kao i Island imati 12 bodova posle pet odigranih mečeva. To bi, samim tim, mogla da bude i najuzbudljivija kvalifikaciona grupa u drugoj polovini ciklusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC