• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Opozicija" ne odustaje od promjene na čelu FS RS

Autor mondo.ba

Do petka će biti prikupljena sva "papirologija" za sazivanje vanredne sjednice FS RS s ciljem da bude smijenjen predsjednik Saveza Mile Kovačević, saznaje MONDO.

 "Opozicija" ne odustaje od promjene na čelu FS RS Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Šest članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske predali su danas novi zahtjev za održavanje sjednice IO FS RS, a do petka će biti ispoštovana sva procedura i za sazivanje Vanredne sjednice Skupštine FS RS, koja će zatražiti smjenu predsjednika Mile Kovačevića.

Fudbalska "opozicija" aktuelnom rukovodstvu Fudbalskog saveza Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Milom Kovačevićem, predala je novi zahtjev za održavanje sjednice Izvršnog odbora FS RS s ciljem da dođe do smjene prvog čovjeka entitetskog Saveza, saznaje naš portal.

Kako saznajemo, do petka će sve pravne "zavrzlame", koje su u odgovoru Saveza prvi put apostrofirane kao nepravilne, a odnose na član 26. Statuta FS RS, stav 1, biti otklonjene i za očekivati je da će u skorijoj budućnosti doći do novog pokušaja smjene Kovačevića.

Član 26

1. Vanrednu Skupštinu može sazvati Izvršni odbor, odnosno tri asocijacije članice (tri Područna fudbalska saveza) ili na pismeni zahtjev 1/3 delegata članova Skupštine. Zahtjev mora sadržavati teme za dnevni red, kao i kratko obrazloženje. On se mora uputiti Generalnom Sekretaru FS RS.

2. Ako se pravnovaljano zatraži sazivanje vanredne Skupštine, ona se mora održati najviše u roku od jednog mjeseca. Poziv za Skupštinu i njen dnevni red Generalni sekretar FS RS mora dostaviti u pismenom obliku članovima FS RS i članovima Skupštine u roku od 10 dana.

3. Kada se vanredna Skupština sazove na inicijativu Izvršnog odbora, on mora sastaviti dnevni red.

4. Dnevni red vanredne Skupštine ne može se mijenjati.

"Ukoliko podnosioci Zahtjeva i dalje ostaju pri inicijativi za sazivanje vanredne Skupštine FS RS, obavezni su postupiti u skladu sa odredbama člana 26. stav 1. Statuta FS RS i otkloniti nepravilnosti iskazane u formalno pravnim nedostacima na koje im je ukazano, a u smislu, da se svaki delegat Skupštine kao raniji podnosilac zahtjeva izjasni pojedinačno, u smislu novog Zahtjeva za sazivanje vanredne Skupštine FS RS i predloženog Dnevnog reda vanredne Skupštine odnosno obrazloženja razloga za sazivanje Skupštine, kao i da isti bude u cijelosti jasno potpisan sa osnovnim podacima podnosioca", navedeno je u objašnjenju iz Saveza, koje je potpisao generalni sekretar Goran Ćejić.

Kovačević neće da podnese ostavku

Nezadovoljstvo Kovačevićevim radom evidentno postoji, kako u IO FS RS, tako i među delegatima, a da li će "opozicionari" uspjeti da ostvare svoje ciljeve, pokazaće vrijeme.

Naravno, 43 nezadovoljna delegata, koja su ranije stavila svoj potpis sa zahtjevom na zakazivanje vanredne sjednice skupštine FS RS, mogu i da promijene mišljenje i da odustanu od svojih zahtjeva.

Međutim, prema našem izvoru, to se neće dogoditi, i do petka će sva "potpisana papirologija" biti predata u Savez, što znači da će u narednih mjesec dana, prema Statutu FS RS, biti sazvana nova sjednica Skupštine s ciljem smjene predsjednika.

Anketa

Ko će iz ove "pravne" utakmice izići kao pobjednik?

  • Aktuelni predsjednik FS RS Mile Kovačević

    45.24% (38)

  • Opozicionari

    54.76% (46)

Ko će iz ove "pravne" utakmice izići kao pobjednik?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC