• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi ostaje dok se Barsa bude borila za trofeje

Autor mondo.rs

Argentinski veteran kaže da mu je ponovno osvajanje Lige šampiona velika želja i izazov.

Za Lionela Mesija ovo je petnaesta sezona u prvom timu Barselone. Nakon prvih fudbalskih koraka, načinjenih u Njuels Old Bojsima, sa porodicom se preselio u Španiju kao 13-ogodišnjak i Barsa je jedini klub za koji od tada zna.

Sada ima 32 i mada polako ide ka završetku karijere (o tome donekle svedoči i povreda lista, zbog koje će pauzirati možda čak do polovine oktobra), on i dalje želi da igra na najvišem nivou i bori se za trofeje.

U dresu Barselone prethodne dve sezone je doživeo velika razočaranja - eliminacije iz Lige šampiona ubedljivim porazima od Rome, odnosno Liverpula - tako da se u javnosti postavlja pitanje da li bi još jedan sličan neuspeh mogao da ga navede na odlazak sa "Nou Kampa".

Naročito u svetlu izjave predsednika kluba, Đosepa Marije Bertomeua, da Mesi u ugovoru ima klauzulu koja mu omogućava da sledećeg leta promeni sredinu.

"Ne mogu ništa da potvrdim što se toga tiče. U našim ugovorima ima dosta poverljivih stvari, ali mogu da kažem da želim da ostanem u Barseloni što je duže moguće. Tokom cele karijere sam govorio da je ovo moj dom. Ali, ne želim da imam višegodišnji ugovor i da budem ovde samo zbog njega", rekao je Mesi i nastavio:

"Želim da budem ovde ako sam fizički spreman, ako mogu da igram i budem važan član tima. Kao što sam već rekao, moram da vidim da imamo tim koji može da osvaja trofeje, jer to je ono što sam radio svih ovih godina. To je ono što me motiviše, a novac i klauzule mi ne znače ništa".

Prekaljeni Argentinac je naglasio da posle četiri osvojene Primere u poslednjih pet sezona, želi u prvom redu da se bori za trofej Lige šampiona.

Poslednji put su ga Katalonci prigrlili 2015, nakon čega je Real trijumfovao tri godine zaredom, pa proletos prepustio tron Liverpulu.

"Prošlo je mnogo vremena od pobede nad Juventusom u finalu. Ja lično i mi kao klub, moramo opet da osvojimo Ligu šampiona".

Leo Mesi je 2017. potpisao četvorogodišnji ugovor, ali može da ode godinu dana pre njegovog isteka.

"Takve klauzule takođe su imali Inijesta, Ćavi i Pujol. Ne brinem zbog Lea, jer sumnjam da bi želeo da igra za neki drugi klub, ali svakako je zaradio pravo da donese odluku o svojoj budućnosti. On je veliki navijač Barselone i ne sumnjam da će želeti da ostane do 2021, a nadam se i posle toga", rekao je Bertomeu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC