• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAV KUP: Zemun u finalu, OFK u očaju!

Drugoligaš je u finalu Lav Kupa Srbije! Fudbaleri Zemuna igraće 7. maja za trofej protiv jednog od naša dva najveća kluba.

 LAV KUP: Zemun u finalu, OFK u očaju!  Izvor: MONDO

U prvom polufinalnom meču, na "Gradskom stadionu" u Gornjoj Varoši: Zemun - OFK Beograd 1:1, penalima 5:4!

Zemunci su u sredu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca nokautirali uveliko grogiranog Superligaša, OFK Beograd, tim koji je nastavio da živi svoju agoniju bez pobede u 15 mečeva u oba takmičenja, tokom prethodnih pet i po meseci...

Zanimljivo, ovo je treći put ove sezone da Zemun preskače rivale u Kupu posle boljeg izvođenja penala.

U regularnom toku meča, pred oko 3.000 gledalaca, svakom timu pripalo je po poluvreme. Zemunu prvo, OFK Beogradu drugo. Tako su i padali golovi...

Prvu šansu na meču, tačnije katastrofalnu grešku defanzivca "romantičara" Milovana Milovića kaznio je veteran srpskih tenera, stasiti napadač Nikola Vujošević. Već u 5. minutu bilo je 1:0, za veliku radost na severnoj tribini, među brojnim "Taurunum Bojsima".

Tim Ljupka Petrovića, posle primljenog gola nije uspeo da uspostavi kontraofanzivu. Opet su bolje prilike imali domaći igrači, a pred kraj prvog poluvremena opet je Vujošević imao priliku da postigne gol.

Njegov šut glavom iz punog trka, sa desetak metara, išao je po sredini gola, tako da je (po ko zna koji put ove sezone) najbolji igrač OFK Beograda Radiša Ilić imao lak posao.

Reprezentativni golman u još nekoliko navrata rešio je uspešno panične situacije pred svojim golom.

Onda je, u drugom poluvremenu, usledilo izjednačenje. Kombinacija dvojice igrača koji su zimus došli iz Partizana, Lazića i Veselinovića, zbunila je domaću odbranu.

Centaršut sa leve strane, Lazić je sa desnog boka iz prve vratio pred gol Nemanje Jovšića, a jedini koji je pratio let lopte bio je Veselinović. Šut glavom, 1:1 i tračak nade za goste da bi KONAČNO mogli da pobede, prvi put još od 3. novembra 2007. godine.

Do kraja su oba tima imala još prilika za gol, a najbolju je propustio Ivan Stevanović, bek OFK Beograda, u 76. minutu. On je uspeo, sa pet metara, čistu loptu da pošalje pored gola...

Već tada mirisalo je na jedanaesterce, pomoću kojih su oba tima i stigla u polufinale.

U prvoj seriji promašili su Novaković (preko gola) i Čvorkov (prečka), potom je usledila serija sigurnih šuteva, gde nijedan od dvojice bivših golmana Partizana nisu bila ni blizu odbrana, sve do šeste serije, kada se zagrcnuo Lazarević.

Jovšić ga je pročitao, ušao u šut i zaustavio ga, posle čega je Todorov, staloženo doneo neopisivu radost navijačima Zemuna, koji su peckali rivale sa Karaburme parolom "Terza vrati se, Unija gasi se", a navijači OFK Beograda koji sebe nazivaju "Plava Unija" odgovorili su Zemuncima: "Mi preko terena - vi preko džankija" i "Hvala što mislite na nas".

Obe navjačke grupe istakli su transparent povodom tragičnog događaja u ponedeljak uveče kada je ubijen navijač Vojvodine Dejan Dimitrijević.

"Taurunum Bojsi" istakli su transparent "NEMA NOŽEVA I PIŠTOLJA", posvećenu ubijenom navijaču Vojvodine Dejanu Dimitrijeviću (1982 - 2008), dok je "Unija" raširila poruku: "Počivaj u miru Dejane".

Drugi polufinalista Kupa biće poznat u sredu uveče, kada se završi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Ukoliko jedan od ova dva tima osvoji "duplu krunu", to znači da će drugoligaš Zemun sledeće sezone igrati u Evropi...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC