• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanje za "furiju" - vunderkindu španski pasoš!

Autor mondo.rs

Barselona je u njemu dobila novog superstara, naredne nedjelje on će promijeniti i državu za koju nastupa...

Fudbalska reprezentacija Španije će uskoro dobiti priželjkivano "pojačanje".

Naime, vunderkind Ansu Fati, koji od početka sezone bilježi sjajne partije u dresu Barselone, tokom naredne nedjelje bi trebalo da stekne španski pasoš, čime bi i zvanično mogao da postane reprezentativac ove države.

Prema pisanjima medija na Pirinejima, tamošnji Fudbalski savez je pokrenuo ubrzani proces dobijanja državljanstva za ovog fudbalera, koji je dosad imao samo pravo igranja za matičnu Gvineju Bisao, što mu je svakako sužavalo opcije za uspjeh na internacionalnom planu.

Stoga je i on lako pristao na promjenu, rado će prihvatiti nove boje, a čini se da će sve formalnosti biti privedene kraju na vrijeme da on bude pozvan u U17 selekciju za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Fati trenutno ima 16 godina, rođen je u afričkoj državi, ali se već sa šest godina doselio u Španiju pa i tu zemlju posmatra kao domovinu.

On je ove sezone "uskočio" u Mesijeve kopačke, odmijenio je Argentinca na najbolji mogući način za svoje godine – koliko je moguće odmijeniti jednog od najboljih fudbalera ikada – i najavio da će biti naredna velika stvar svjetskog fudbala.

Dosad je na tri nastupa u La Ligi upisao dva pogotka i asistenciju, a njegov performans u meču sa Valensijom je potvrdio da se radi o ogromnom talentu.

Biće zanimljivo vidjeti ga u isto vrijeme na terenu sa Leom, dosad nisu igrali zajedno, ali čini se da je to recept za uspjeh Barselone u narednim sezonama. Španski pasoš će mu sa sigurnošću omogućiti da bilježi bolje rezultate i u reprezentativnom dresu, pa se može reći da katalonci i "furija" dijele zajedničku budućnost.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC