• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsin "problem - "vunderkind" Fati postao Španac

Autor mondo.rs

Supertalentovani krilni igrač mogao bi da propusti sedam utakmica Barselone zbog nastupa na U-17 Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Fudbaler Barselone Ansu Fati, inače iz Gvineje Bisao, u petak je odlukom nacionalnog Saveta ministara postao španski državljanin.

Momak koji krajem oktobra puni 17 godina time je stekao pravo nastupa za Španiju na Svetskom kadetskom prvenstvu, koje 26. oktobra počinje u Brazilu, a s obzirom na njegov kvalitet i trenutnu formu, bilo bi pravo čudo da ga selektor ne uvrsti na spisak.

Ako se ekipa Španije plasira u finale, Fati će na takmičenju ostati do polovine novembra i propustiti sedam mečeva u klubu, što se ne dopada treneru Katalonaca Ernestu Valverdeu.

"Bio bi to hendikep, jer je Ansu igrač koji nam daje mnogo. Ali, ako gledam stvari sa pozitivne strane, dobro je da se to nije desilo u prethodnom periodu - onda bi nam nedostajao još više", izjavio je Valverde.

Fati, koji je ove sezone bio planiran za U-19 tim Barselone, silom prilika je dobio šansu da se predstavi svetu sa samo 16 godina i 10 meseci, pošto su na početku sezone bili povređeni Leo Mesi, Luis Suarez i Osman Dembele.

Debitovao je u pobedi nad Betisom (5:2) u drugom kolu Primere i odmah pokazao kakvim potencijalom raspolaže. Na gostovanju Osasuni (2:2) u sledećem kolu postao je najmlađi strelac u istoriji prvenstva Španije, da bi prošlog vikenda dao gol i asistirao kada je Valensija na "Nou Kampu" savladana rezultatom 5:2.

...
Izvor: Youtube/SportVideosMM

Mesi i Suarez sada su spremni, ali Valverde planira da zadrži Fatija na treninzima prvog tima (igrao je i protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona).

Ostaje da se vidi da li će i dalje dobijati šansu u najjačoj konkurenciji, ili će povremeno nastupati za "B" ili mladi tim Barse, odnosno - šta je najbolje za njega u ovom uzrastu...

Očekuje se da u subotu, na gostovanju Granadi, utakmicu počne trio Mesi, Suarez, Antoan Grizman.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC