• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Partizan konačno u finalu!

Partizan je konačno pobedio Crvenu zvezdu i plasirao se u finale Kupa Srbije u kojem će igrati protiv Zemuna 7. maja!

 KUP: Partizan konačno u finalu! Izvor: MONDO

Partizan i Crvena zvezda su na ovom meču pokazali dva lica, a na kraju, crno-beli su slavili 3:2, uz dva gola Lamina Dijare. Pobedonosni gol delo je Stevana Jovetića na dodavanje Dijare.

Trofej namenjen pobedniku Kupa tako će promeniti vlasnika, a crno-beli sada imaju šansu da osvoje "duplu krunu" i preotmu je od "večitog rivala".

Kao i mnogo puta do sada pokazalo se da trenutna bolja forma jednog od "večitog rivala", veće samopouzdanje i psihološka stabilnost, u ovom slučaju Crvene zvezde, ne mora da bude presudna u najvećem srpskom fudbalskom duelu.

Iako u bitno promenjenom sastavu, bez važnog igrača Žuke, ali i štopera Milana Vještice, Partizan je odlično i pre svega pametno odigrao prvih 45 minuta, nadigravši Crvenu zvezdu u "njenoj" igri - kontranapadu. Upravo iz takvih akcija, Partizan je bio vrlo opasan i postigao dva gola u prvom poluvremenu, a mogao je još nekoliko do prvog gola crveno-belih u drugom delu.

Čekali su navijači Partizana na golove ubojitog napadačkog tandema Jovetić-Dijara celo proleće, a oni su se probudili u pravom trenutku. Trener crno-belih Slaviša Jokanović je posle meča bio vidno zadovoljan efikasnošću napadača.

"Celu jesen je Partizan živeo od golova Jovetića i Dijare, a evo sada sam i ja dočekao da kao trener živim od njih", rekao je Jokanović.

Ali, crno-beli su pokazali i drugo, tamnije lice, pogotovo od 55. do 75. minuta kada su primili dva gola i igrali više nego smušeno.

Crvena zvezda je, bez Ognjena Koromana, takođe pokazala dva lica. Više nego bledo u prvom, bez ijedne opasne akcije, i vrlo dobro u drugom delu meča.

Crno-beli su poveli u 12. minutu, kada je Dijara, na asistenciju Stevana Jovetića, istrčao kontru, pobegao svom čuvaru Nenadu Tomoviću i savladao Ranđelovića.

Odmah posle vodećeg gola, Partizan je imao još jednu veliku šansu. Posle prodora Darka Maletića sa desne strane, Moreira je neometan šutirao sa sedam, osam metara, a sa gol-linije loptu je izbio Tomović.

U 22. minutu Dijara je postigao drugi gol. Ispred šesnaesterca primio je loptu, "izlomio" je Ibrahima Gaja i preciznim udarcem savladao Ranđelovića.

Fudbaleri Crvene zvezde nijednom nisu ozbiljnije pripretili golu Partizana u prvih 45. minuta.

U nastavku, Partizan je imao dve velike prilike da poveća vođstvo, ali je Dijara u obe situacije bio dekoncetrisan.

Međutim, Zvezda je iz prve prilike na meču postigla gol. Milijaš je centrirao sa leve strane, lopta se u šesnatesrecu nekako odbila do Igora Burzanovića, pala mu pravo na nogu na pet metara i nije mu bilo teško da savlada svog nekadašnjeg klupskog druga iz podgoričke Budućnosti.

To je dalo krila igračima Crvene zvezde koji su zaigrali agresivnije i pritisli su protivnika. Posle nekoliko propuštenih šansi (najbolja šut Dejana Milovanovića u 60. minutu iz slobodnog udarca), Zvezda je izjednačila u 65. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Partizana i neodlučne intervencije odbrane crno-belih, najpre je Milijaš sa pet metara zakucao loptu u prečku, ona se odbila do Jestrovića koji je ubacuje u mrežu.

Zvezda je potom saterala Partizan u "mišiju rupu" i samo četiri minuta kasnije postigla novi gol (Milijaš) koji je sudija Ninoslav Spasić poništio zbog ofsajda. Međutim, televizijski snimak je pokazao da Milijaš nije bio u nedozvoljenoj poziciji i u svakom slučaju sporna situacija.

Partizan se oporavio od šoka i zaigrao je nešto angažovanije. Novi gol crno-belih postignut je "iz vedra neba". Ivan Obradović je izveo slobodan udarac sa leve strane sa gotovo polovine terena, Dijara je pod pritiskom Gaja uposlio Jovetića koji je sa pet metara pogodio mrežu. Igrao se 78. minut.

Do kraja meča, nervozni igrači Crvne zvezde, a pre svih Nenad Jestrović, koji je bez dileme zaslužio ne samo žuti već i crveni karton, nisu uspeli da se približe golu crno-belih.

Jokanović: Bili smo bolji; Miran protest Severa

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović iz trećeg pokušaja slavio je pobedu u jednom "večitom derbiju" .

"Bili smo bolji rival, imali smo dugo vremena prednost, nakon što smo iskoristili naše šanse. Zvezda je dokazala da je dobra ekipa, jer je uspela da sstigne do izjednačenja, ali mi smo u nastavku odigrali bolje i smogli snage da dodjemo do finala. Rekao sam da je meni potrebno malo više vremena za rad sa Partizanom, ali dokazali smo da kada imamo disciplinu i organizaciju, mnogo smo ozbiljna ekipa", izjavio je Jokanović.

Upitan da li je ovo prednost za Partizan pred nastavak prvenstva, Jokanović je odgovorio da je za njega i njegovu ekipu svaki naredni meč veoma važan. .

"Svaki sledeći meč nam je ključan. U finalu ćemo recimo igrati protiv Zemuna, koji je dve klase ispod nas, ali svaki duel je važan, tako da ćemo i za taj meč morati da se ozbiljno spremimo", istakao je Jokanović posle pobede.

Navijači Crvene zvezde nisu navijali prvih pola sata utakmice. Oni su istakli tri transparenta: "Dokle više da se ubijamo?", u znak poštovanja prema navijaču Vojvodine Dejanu Dimitrijeviću, ubijenom u navijačkom obračunu u ponedeljak uveče u Futogu.

Navijači na Severu potom su istakli još jedan transparent: "Nijedan srpski život nije vredan navijačkog rivalstva", što je naišlo na aplauz ostatka stadiona. Potom su izneli i parolu: "Neka je večna slava svim žrtvama navijačkih obračuna".


Zemun je posle 1:1 sa OFK Beogradom u regularnom delu pobedio na penale.

Stadion Crvene zvezde
gledalaca:oko 17.000 gledalaca.

C. zvezda: Ranđelović, Anđelković, Tomović, Gaj, Ninkov, Milijaš, Kastiljo, Milovanović, Tričkoviski, Burzanović (Batoligar 83. minut) i Jestrović.

Partizan: Mladen Božović, Obradović, Marko Jovanović, Đorđević, Ednilson, Srđa Knežević, Maletić, Đ. Lazić (Tošić 85'), Moreira, Dijara (Čadikovski 90''), Jovetić.

žuti karton: Milovanović, Gaj (C. zvezda); Marko Jovanović, Ednilson (Partizan).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC