• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuz čuva Real, Benzema odlučio derbi u Sevilji

Autor mondo.rs

"Kraljevski" klub uspio je da dođe do važnog trijumfa i izdigne se nakon lošeg rezultata u meču sa Pari sen Žermenom...

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su Sevilju na gostovanju u derbiju kola španske La Lige rezultatom 1:0 i tako se domogli diobe prvog mjesta na tabeli sa Atletik Bilbaom.

Posrijedi je od samog starta bila mirna utakmica bez mnogo uzbuđenja, isprva se igralo više na polovini gostiju, a poslije nešto više od pola sata igre situacija se okrenula.

Izabranici Zinedina Zidana su zatim preuzeli inicijativu, "pritisli" su protivnika i ušli u nekoliko dobrih šansi, ali su Eden Azar i Dani Karvahal propustili prilike da dovedu svoj tim u vođstvo jer im je Tomaš Vaclik odbranio udarce u situacijama "jedan na jedan".

Belgijanac je danas prvi put nastupio u startnoj postavi u domaćem šampionatu, ali nije pravio razliku tokom prvog dijela igre, igrači Đulena Lopetegija su ga u potpunosti izolovali, te nije imao veliki uticaj na dešavanja na terenu.

Domaći nisu uspijevali da zaprijete konkretnije, željeli su loptu, ali nisu nalazili put kroz linije "los blankosa", pa se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom.

I u drugih 45 minuta su obje ekipe ušle "oprezno", lopta je najviše vremena provela kružeći oko centra igrališta, a golmani nisu imali posla.

Ipak, u 65. minutu došlo je i do promjene rezultata, igrači "kraljevskog" kluba izveli su odličnu akciju, Karvahal je dobio loptu na desnom boku, centrirao ka Karimu Benzemi, koji je odličnim udarcem glavom savladao protivničkog golmana i upisao svoj peti gol u sezoni.

Preuzeli su gosti nakon toga potpunu kontrolu nad situacijom i bez većih problema "zatvorili" utakmicu.

Sevilja je pokušavala iz kontra-napada, ali je blok ekipe iz Madrida bio dovoljno dobar da spriječi da dođe do problema, pa su upisali pobjedu i preskočili današnjeg rivala kako bi zasjeli na vrhu tabele. Njima je četiri minuta prije kraja poništen i pogodak, rezervista Ćićarito je u svom stilu ugurao loptu u mrežu, ali je bio u ofsajdu, pa je ostalo 1:0.

Oni se sada nalaze na diobi prvog mjesta, imaju 11 bodova, isto koliko i Atletik Bilbao, ali ova pobjeda ih vraća u život nakon loše partije u Francuskoj u Ligi šampiona.

Domaći su doživjeli prvi poraz u sezoni i vanredno kolo će dočekati sa bodom manje od večerašnjeg protivnika, nalaze se u društvu Atletiko Madrida, Real Sosijedada i Granade koji imaju jednak broj poena, a jasno je da će trka za titulu biti i više nego zanimljiva.

Naredna runda takmičenja na programu je u srijedu, Real će na svom terenu dočekati Osasunu, a Andalužani putuju u Baskiju, gdje će u duelu sa Eibarom pokušati da se održe u borbi za prvo mesto.

Rezultati 5. kola:

petak

Osasuna - Betis 0:0

subota

Viljareal - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Kazorla 78 pen, Ontiveros 89/

Levante - Eibar 0:0

Atletiko Madrid - Selta 0:0

Granada - Barselona 2:0 (1:0)
/Aziz 2, Vadiljo pen 66/

nedjelja

Hetafe - Majorka 4:2 (2:0)
/Baba a.g. 7, Molina 33 pen, Njom 63, Rodrigez 84 - Budimir 70, 77/

Espanjol - Sosijedad 1:3 (0:2)
/Zaldua 71 a.g. - Žoze 18, 34, Isak 75/

Valensija - Leganes 1:1 (1:1)
/Pareho 21 pen. - Rodrigez 35/

Atletik Bilbao - Alaves 2:0 (1:0)
/Garsija p. 38, Muniain 72/

Sevilja - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Benzema 65/

Tabela: Atletik B. 11, Real M. 11, Granada 10, Sevilja 10, Real Sosijedad 10, Atletiko M. 10, Viljareal 8 , Barselona 7, Levante 7, Osasuna 7, Hetafe 6, Valensija 5, Alaves 5, Betis 5, Valjadolid 5, Selta 5, Majorka 4, Espanjol 4, Eibar 2, Leganes 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC