• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi saopštio spisak, nema Begovića

Autor mondo.ba

Na spisku “zmajeva” za duele sa Finskom i Grčkom nekoliko povratnika, ali ne i Asmir Begović, za kojeg se pretpostavljalo da bi mogao biti pozvan.

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača na koje računa za oktobarske utakmice u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Finske i Grčke.

Nakon poraza u Jermeniji (2:4) i podnesene, pa povučene ostavke, Prosinečki je danas u prostorijama Fudbalskog saveza BiH saopštiio i zvanični spisak od 25 reprezentativaca za naredna dva kvalifikaciona susreta.

Na njemu je nekoliko povratnika, Mato Jajalo, Izet Hajrović i Armin Hodžić, a uprkos nekim spekulacijama da bi se među “zmajevima” mogao naći Asmir Begović, nakon što je stao među stative Karabaga, ipak nije dobio poziv Prosinečkog.

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Al Ali), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Adnan Kovačević (Korona Kilce), Zoran Kvržić (Rijeka)

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Šefild junajted), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nims), Mato Jajalo (Udineze)

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konjaspor), Armin Hodžić (MOL). Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Edin Višća (Bašakšehir).

Selekcija BiH će u kvalifikacijama za EURO 2020 u Zenici 12. oktobra igrati protiv Finske, a tri dana kasnije u Atini će se sastati sa Grčkom.

Na tabeli kvalifikacione grupe ”J” prva je Italija sa maksimalnih 18 bodova. Slijede Finska 12, Jermenija 9, BiH 7, Grčka 5 i Lihtenštajn sa jednim bodom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC