• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda upalila alarm: NEDOPUSTIVO LOŠE!

Autor mondo.rs

"Duboko sam razočaran igrom, kao i svi u klubu", kaže generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić poslije poraza od Partizana.

 Generalni direktor FK Crvena zvezda - Nedopustivo loša igra u vječitom derbiju Izvor: MN PRESS

Od dolaska Vladana Milojevića u Crvenu zvezdu ljeta 2017. oko kluba vlada uglavnom euforija. Prvo plasman u Ligu Evrope, pa dvije titule i dvije Lige šampiona.

Slavljeničko raspoloženje na kratko je pokvario poraz u finalu Kupa prošle sezone, ali su se osmijesi na lica navijača vratili već ovog ljeta kada je drugi put uzastopno izboren plasman među elitu evropskog fudbala.

Stanje je, međutim, ponovo pogoršao Partizan.

Crno-bijeli su slavili 2:0 u 161 "večitom derbiju" i prekinuli maksimalan učinak najvećeg rivala u dosadašnjem toku superligaške trke.

Neubjedljiva partija srpskog šampiona bila je povod da Zvezdan Terzić pred novinarima iznese svoje utiske iz Humske i istakne nezadovoljstvo igrom Crvene zvezde.

"Prije 15-20 dana smo konstatovali da imamo istorijsku godinu, da smo srećni i veseli. Rekao sam i tada da moramo još mnogo da radimo i evo nas danas u drugačijem raspoloženju, poslije poraza u derbiju. Ne bježim od odgovornosti, kao i svi drugi u Zvezdi, i zato se ne krijem od javnosti kada je loše", počeo je svoje izlaganje generalni direktor crveno-bijelih.

"Čestitam igračima i stručnom štabu Partizana. Mislim da su više željeli pobjedu i igrali sa više strasti. Bili su manje lošiji od nas, jer derbi nije opravdao očekivanja", dodao je Terzić.

Najavljena je detaljna analiza razloga loše partije.

"Nedopustivo je da najbolji tim Crvene zvezde u posljednjih 20 godina, u koji je uloženo 10.000.000 evra odigra ovako loše. Taj novac je investiran samo u obeštećenja. Tu su i plate u visini 15.000.000 evra i premije od 5.000.000, što znači da je u ovaj tim uloženo blizu 30.000.000. Duboko sam razočaran igrom, kao i svi u klubu. Imamo igrače za dva tima koji bi mogli da osvoje titulu i ne može da se odigra tako loša utakmica kao sinoć. Nešto ozbiljno škripi i analiziraćemo šta je to. Problem ćemo rjšavati u našoj kući, a koristim ovu priliku da se izvinim navijačima".

Pomenuo je Terzić i 70. minut, kada je Zvezdi diskutabilno ponošten gol Milunovića pošto je sudija Srđan Jovanović procijenio da je prethodno Žander faulirao Stojkovića u skoku.

"Sedam dana su se bavili našim penalom protiv Inđije, iako smo mi rekli da je to greška. Sudija je napravio previd, mi smo ga osudili, jer nam to nije billo potrebno. Kroz medije su napravili pritisak na sudiju. Na sastanku sam Jovanoviću, pred Kokezom i Vučelićem, rekao da mi se ne sviđa što on sudi, jer je označen kao Partizanov čovjek. Rekao sam mu da mu vjerujem i da ne bih volio da to zloupotrebi. Prevario sam se, jer nam je poništen čist gol. Mi smo bili loši, ali i tako loši smo mogli da povedemo. Sličan kontakt Tavambe i Manojlovića nije okarakterisan kao faul 2017. godine. Mi smo ispali naivni, jer nismo odgovorili na njihov sistem i perfidnu amneziju. Zaboravili su da je Zvezda ostala bez licence 2014. godine i da tada niko nije reagovao. Tada im to nije smetalo, iako je u državi vladala identična politička garnitura".

Osvrnuo se Zvezdin direktor i na pravilo o četiri stranca u protokolu kada je u pitanju Superliga. Najavio je da će Zvezda tražiti od FSS da se to promijeni.

"Samo sa domaćim igračima to ne može ni sila kao što je Bajern iz zemlje sa 100.000.000 stanovnika. I Bajern je protiv nas igrao sa osam stranaca i tri Nijemca. Učinićemo sve da se promijeni pravilo FSS, posebno zato što smo potpisnici akta o pridruživanju. Ovaj naš propis nije u skladu s njim jer državljane Evropske unije gleda kao strance. Uspjesima u Evropi donijeli smo klubovima iz Superlige 7.000.000 evra. Globalizacija nam je donijela takva pravila. Ne možemo nekim konzervativnim pravilima da se ograničavamo", zaključio je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC