• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Nismo u situaciji da prijetimo Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Borac u desetom kolu Premijer lige BiH u srijedu od 18 časova gostuje na "Koševu" aktuelnom šampionu BiH i osvajaču Kupa BiH.

 Sarajevo - Borac Premijer liga BiH 10. kolo najava Branislav Krunić: Nismo u situaciji da prijetimo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Premijerligaši BiH ulaze u ritam utakmica srijeda-subota, a u prvom prvenstvenom "vanrednom" kolu fudbalere Borca očekuje teško gostovanje na "Koševu" ekipi Sarajeva, koja je prošle godine osvajanjem prvenstva i kupa pokazala da je najkvalitetnija ekipa u državi.

Derbi desete runde Premijer lige BiH biće odigran u srijedu, kada su na programu i ostali dueli ovog kola. Meč na sarajevskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" počinje u 18 časova.

"Sarajevo je kvalitetna ekipa, osvajač duple krune, neprikosnoveni su na domaćem terenu, dok na strani imaju određenih problema. Odlazimo na 'Koševo' ekipi koja nije da nije ranjiva, ali teško u ovom trenutku možemo prijetiti Sarajevu. Oni su favoriti. Ali, imamo i mi kvalitetnih igrača. Možemo ih iznenaditi i imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu", poručio je trener Borca Branislav Krunić u najavi gostovanja Sarajevu.

Neće ovo biti prvi meč srijedom za Krunićeve izabranike, s obzirom da su i u prethodne dvije sedmice imali utakmice sredinom sedmice, prvo u Kupu RS (pobjeda protiv Kozare u Gradišci 3:0), a zatim i u Kupu BiH (trijumf u Orašju 4:0).

Kada je igrački kadar u pitanju, tu se stvari neće mnogo mijenjati u odnosu na duel sa Širokim Brijegom proteklog vikenda. Jedino što je izvjesno da u Sarajevu neće biti Siniše Dujakovića, koji je u posljednjem meču zaradio treću javnu opomenu i moraće da odradi jedan meč suspenzije.

"Privikavamo se na ritam srijeda-subota. Neće biti nekih većih izmjena u sastavu u odnosu na prethodni meč. Imamo određenih kadrovskih problema, Dujaković je prikupio tri žuta kartona, ima igrača koje muči grip, a od ranije su odsutni Aleksandar Subić i Dejan Bosančić", istakao je trener "crveno-plavih".

Na pitanje kako se suprotstaviti kvalitetnoj ekipi koju predvodi Husref Musemić, Krunić kaže:

"Najbolje bi bilo da ih napadnemo, ali treba procijeniti da li mi to možemo na 'Koševu'. Oni vole kada se protivnik brani, kada se spusti bliže golu, jer imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Ako budu stajali blizu našeg gola, sigurno ćemo imati problema. Cilj je da ih odvučemo što dalje od našeg gola, jer tako stalno igramo u gostima."

Defanzivac Denis Čomor nada se da će Borac u Sarajevu pružiti dopadljivu igru.

"Čeka nas zahtjevna utakmica. Nadam se da će teren biti dobar i da ćemo imati sve preduslove za kvalitetnu utakmicu, koja će opravdati epitet derbija. Vjerujem da se u Banjaluku možemo vratiti sa pozitivnim rezultatom", rekao je Čomor.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sloboda - Zrinjski (16.00)
Radnik - Čelik
Velež - Tuzla siti
Sarajevo - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Mladost (19.00)
Željezničar - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Tuzla siti 20, Željezničar 19, Sarajevo 17, Zrinjski 16, Radnik 12, Sloboda 12, Borac 12, Čelik 12, Široki Brijeg 8, Velež 8, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kol

Ovaj Krunic covjek nema veze sa trenerskim poslom i jako je nekulturan protiv celika sam bio na zapadu pri rezultatu 2-1za Borac covjek psuje djecaku koji dohvaca lopte majku zato sto vraca brzo loptu u teren.Umjesto da da bude primjer i uci tu istu da je to samo igra u kojoj treba da pobjedi bolji on psuje dijete. A na to sve covjek nije sposoban da vodi Borac!Borac kao klub tone svake god sve dublje nikad se ne zna sta tacno hoce u klubu,sad trenutno su ubrizgane pare svi znamo od koga ali to je kratkog vijeka zivi bili pa vidjeli.BORAC BANJA LUKA

Vultures

Plavuso od trenera ti rece i da Siroki nema sta da trazi u BL, a mi sa igravem vise ne mozemo da ih pobijedimo.

hhh

Nisi ti u situaciji da prijetiš ni FK "Laminci" legendo.

Nekad derbi

Nekad je ovo bio pravi derbi. Današnji Borac, nažalost, po mom mišljenju nema čim da iznenadi Sarajevo, i očekujem 3:0 za domaće. Sjetimo se prije par godina kad su oni bili isto u krizi rezultata pa je naš tim otišao, dao gol, igrao muški a onda su uletjeli navijači i utakmica je prekinuta. Ali tad su bile momčine u ekipi koje su ginule za Borac.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC