• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Borac nije zaslužio poraz u Sarajevu

Autor mondo.ba

"Pogodili smo stativu, da je ta lopta ušla, vjerovatno bismo se mi radovali, a ne ekipa Sarajeva. Ali, to je fudbal", kaže trener banjalučkog Borca poslije poraza na "Koševu" (1:0).

 Sarajevo - Borac 1:0, izjava Branislav Krunić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener Borca Branislav Krunić bio je nezadovoljan rezultatom, ali ne i igrom Banjalučana na "Koševu" u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Crveno-plavi su se hrabro suprotstavili osvajaču "duple krune", zatvorili sve napade "bordo" ekipe i bili vrlo blizu vođstva u 72. minutu kada je centarfor Saša Kajkut pogodio stativu. Kazna je stigla u samom finišu pogotkom Mersudina Ahmetovića za četvrti poraz banjalučkog tima i minimalan trijumf Sarajeva (1:0).

"Šta da kažem, držite utakmicu u 'igri', a onda primite gol u 87. minutu. Žao mi je mojih momaka jer nisu zaslužili poraz. Bila je ovo jedna tvrda utakmica u kojoj nismo dozvolili Sarajevu da stvori neke prilike. Imali su posjed lopte, ali nisu nam nešto posebno prijetili. u jednom trenutku smo imali kontranapad u kojem smo pogodili stativu. Da je ta lopta ušla, vjerovatno bismo se mi radovali, a ne ekipa Sarajeva. Ali, to je fudbal", izjavio je Krunić na konfrenciji za štampu poslije utakmice.

Prema njegovim riječima, derbi na "Koševu" je opravdao taj epitet.

"Bila je to kvalitetna i tvrda utakmica, prava takmičarska, koju je odlučio momenat i individualni kvalitet (Mersudina) Ahmetovića i možda, pad koncentracije mojih igrača. To je donijelo pobjedu domaćinu, kojem čestitam i želim sreću u nastavku prvenstva".

Krunić je istakao da je Borac na "Koševu" prvi put primio gol u posljednjim minutama ove sezone.

"Dosad smo mi imali šanse da postignemo golove u finišu susreta, nismo pogađali, a sad smo eto primili. Potrebno je nekad da imate i sportske sreće. Mi smo mlada ekipa, za razliku od 'bordo' kluba, koji ima kostur tima već nekokoliko sezona. Borac je tek ušao iz Prve lige Republike Srpske i odigrati ovako protiv Sarajeva, to je za nas u ovom trenutku uspjeh. Još da smo ostvarili rezultat, bilo bi još bolje. Ali, ako pogledamo utakmicu, dobro smo parirali osvajaču 'duple krune', koja već dvije godine ima isti kostur ekipe".

Šef struke kluba sa Gradskog stadiona iako zaostaje za vodećim timovima osam i 10 bodova, nije se odrekao težnje za plasman među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi BiH.

"Dugo je prvenstvo. Mi u ovom trenutku zaostajemo malo od četvrtog mjesta, ali to nije toliko da se odreknemo naše težnje. Na početku sezone cilj je bio stabilizacija kluba i sredina tabele. Tu i jesmo trenutno, a ostalo ne zavisi samo od nas. Imamo klubove koji su dugo godina u vrhu bh. fudbala i konstantno izlaze u Evropu. Rijetko se desi da nekom od njih izmakne plasman u međunarodna takmičenja. Prošle godine je Evropa izmakla Želji, ali zbog licence, ne zbog igre. Nije za očekivati da Borac prve godine napravi toliki iskorak, ali nije ni nemoguće".

Već u nedjelju na Gradski stadion dolaze mostarski "rođeni" u 11. kolu šampionata.

"Stalno igramo, da kažem derbije i kvalitetne utakmice. Dolazi nam stari rival Velež. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i idemo u nove borbe, a nadam se, i nove pobjede", zaključio je Krunić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Kaze plavusan od pocetka prvenstva- mi smo mlada ekipa tek smo usli u premijer ligu- i samo se ti nadaj boljoj igri i rezultatima.

MILOS

KRUNICU RECI NESTO NOVO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC